קוביות שוקולד בקלוז אפ (צילום: istockphoto)
הכל בזכות השוקולד השוויצרי | צילום: istockphoto

המטבח השוויצרי אף פעם לא נחשב בעיניי למוצלח במיוחד. ביקור ילדות שם זכור לי במעומעם כמלוח בצורה מוגזמת, עם בשר יבש ותפוחי אדמה שמנים במיוחד. אבל לאחרונה, כששמחתי לקבל משולש טובלרון ענק, גיליתי (באיחור לא אופנתי בכלל) שזה בכלל חטיף שוויצרי. עם ההלם שבתגלית, היכתה בי גם ההכרה שהמטבח השוויצרי זכאי לחסד נוסף.

העובדה שבגיל 13 לא אהבתי איזו קציצה לא אומרת שצריך לפסול לנצח מטבח שלם, בעיקר לא אם אפשר לשפר את אותה קציצה. מהרושטי, מעין לביבה נטולת ביצים, לא התלהבתי במיוחד בשעתו, אך החלטתי לשדרג אותה באמצעות אפונה. את שם המנה השארתי זהה בעיקר בגלל הדמיון החיצוני, למרות שהמנה השוויצרית מוגשת חרוכה יותר, עם בייקון וגבינה מותכת.

רושטי אפונה

מצרכים:
8 תפוחי אדמה קטנים
2 כפות שמנת מתוקה
100 גרם אפונה
חמאה או שמן לטיגון
קורט מוסקט
מלח
פלפל

להגשה: פתיתי גבינה צהובה או גבינה מגוררת

רושטי אפונה (צילום: עמרי אנדרס צורף)
המתכון שעשה תיקון. רושטי אפונה | צילום: עמרי אנדרס צורף

הכנה:
1. מרתיחים ליטר מים עם כפית מלח.
2. מבשלים את תפוחי האדמה במשך עשר דקות ומסננים.
3. קולפים את תפוחי האדמה ומגוררים באמצעות פומפייה גסה. מסננים כדי להיפטר מכל המים.
4. מחממים חמאה או שמן במחבת בינונית, מכניסים את תפוחי האדמה המגוררים עד שנוצר עיגול דחוס בגודל המחבת ובעובי ס"מ אחד. ממליחים ומפלפלים.
5. מטגנים חמש דקות, הופכים בזהירות ומטגנים חמש דקות נוספות. תפוחי האדמה צריכים להזהיב רק במעט, אך לשמור על צורת המחבת.
6. בינתיים, מטגנים במחבת נפרדת את האפונה עם מעט חמאה או שמן במשך 2-3 דקות.
7. מוסיפים לאפונה שמנת מתוקה וקורט מוסקט ומטגנים יחד 2-3 דקות נוספות.
8. מוציאים את הרושטי לצלחת גדולה ומפזרים מעליו את האפונה.
9. בוזקים גבינה צהובה מעל המנה ומגישים מיד.

לגרסת הדפסה של המתכון