באחת מארוחות החג החולפות טעמתי מנת קוסקוס משובחת, מעשה ידיה של מי מן האורחים, ומיד תקפתי בשאלות: מאיפה המתכון? והיכן משיגים את הסיר המיוחד? הבשלנית עיקמה פרצוף וענתה "למי יש כוח, זה אינסטנט", וכך התוודעתי לפלא הפשוט שנקרא קוסקוס משקית.
אינסטנט או לא, הקוסקוס היה טעים, וכאשר רקחתי עבורו רוטב זריז במיוחד הוא היה טעים אף יותר. רבותיי, גם המסורתיים מרמים.

קוסקוס ברוטב זריז (צילום: עמרי אנדרס צורף)
בימינו אנשים כבר לא עובדים אצל הקוסקוס שלהם | צילום: עמרי אנדרס צורף

קוסקוס מהיר

זמן: 20 דקות
מחיר: 17 שקלים

מצרכים:
1 שקית קוסקוס מהיר הכנה
1 קופסת גרגירי חומוס במים
1 קופסת רסק עגבניות
1 עגבנייה
1 פלפל חריף
מלח, פלפל
מעט שמן

הכנה:
1. מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן. זה אמור לקחת בערך 10 דקות.
2. בינתיים קוצצים את הפלפל לקוביות קטנטנות. אם לא רוצים שזה ייצא חריף מאוד, אפשר להוציא את החרצנים.
3. חותכים את העגבנייה לקוביות גסות.
4. מחממים מעט שמן בסיר בינוני, מוסיפים את העגבנייה והפלפל ומטגנים עד שמשחים קלות.
5. מוסיפים את גרגירי החומוס ורסק העגבניות ומבשלים עד שמסמיך. אפשר להוסיף מעט מים אם הנוזלים נעלמים מהר מדי.
6. ממליחים, מפלפלים ומצלחתים.