למרות שאנחנו לא חיים בארץ טרופית, ושאי אפשר למצוא אננס וקוקוס בכל פינת רחוב, אנחנו עדיין יכולים לפנטז. ואחרי שבזמן האחרון נתקלנו בפפאיה במרכולים בעלות ריאלית  – בקצת פחות מתשעה שקלים אפשר לקבל פרי שמספיק לשלושה תבשילים ומילקשייק – הלכנו על מנה אקזוטית קלילה ומרעננת.

אטריות אורז ופפאיה (צילום: עמרי אנדרס צורף)
בא לכם לחדש? אטריות אורז ופפאיה | צילום: עמרי אנדרס צורף

אטריות אורז עם ירקות ופפאיה

מחיר: 20 שקל
זמן הכנה: 15 דקות

מצרכים:

2 פרוסות פפאיה טרייה ובשלה (כתומה מבפנים. אם היא ירוקה חפשו מתכון אחר, גם כאלה יש)
1 ראש ברוקולי קטן
1/2 סלסלת פטריות
6-7 חופנים של "מקלוני אורז" – או כל סוג של אטריות אורז
כמות שמן שתספיק לטיגון חצי עמוק
1 כף שמן קוקוס (אפשר להחליף בכל שמן אחר אם רוצים)
תבלינים: אבקת צ'ילי, קארי, רוטב סויה

הכנה:

1. קוצצים את הפפאיה לקוביות קטנות (בערך 1/2 ס"מ, אפשר גם פחות), את הפטריות לפרוסות ואת הברוקולי לפרחים קטנטנים.
2. מחממים את שמן הקוקוס או התחליף שלו ומוסיפים את כל הירקות ואת הפפאיה.
3. מטגנים שתיים-שלוש דקות ומוסיפים את הצ'ילי והקארי – בערך חצי כף מכל תבלין .
4. מנמיכים את האש ומחממים את סיר השמן החצי עמוק.
5. מכינים צלחת ומזלג. תופסים חופן קטן של אטריות אורז ומשליכים אותן לשמן כשהוא ממש רותח. תוך 1-2 שניות האטריות יתנפחו. ממתינים עוד 2-3 שניות ומוציאים אותן לצלחת. חוזרים על הפעולה עד שכבר אין מקום על הצלחת.
6. מוסיפים 2 כפות סויה לירקות ומוזגים אותם בעדינות על האטריות.
7. אוכלים מיד.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: אטריות אורז עם ירקות

>> למתכון הקודם: אומלט עם ירקות וחזה עוף