יש ימים שבהם הגוף זועק לקצת ירק, ומבקש חופשה זמנית מבשר. בפעם הבאה שזה יקרה לכם, פנקו את עצמכם בפלפלים האלה - מתכון פשוט להפליא, ועם זאת טעים ומשביע באופן מפתיע. ההוצאה הכספית העיקרית היא גבינת הפטה. שאר המצרכים זולים ונגישים למדי.

פלפלים ממולאים (צילום: עמרי אנדרס צורף)
פלפלים ממולאים בפטה ובטטות. מתכון מושלם לצמחונים עצלנים | צילום: עמרי אנדרס צורף

פלפל ממולא גבינת פטה ובטטות
מצרכים:

4 פלפלים אדומים גדולים
1 חבילת גבינת פטה
1 בטטה בינונית
חופן עלי רוזמרין
מלח
פלפל
שמן זית

להגשה:
שמנת חמוצה
לימון
בזיליקום

אופן ההכנה:
1. חוצים את הפלפלים לאורכם, מקלפים את הבטטה ומגררים אותה. אפשר לקצוץ לקוביות, אך זה יאריך את זמן ההכנה. במקביל, מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מערבבים את גבינת הפטה עם הבטטה, המלח והפלפל.
3. מחלקים בערך כף מילוי לכל פלפל, מפזרים פירורי לחם ומתיזים מעט שמן זית על כל יחידה.
4. אופים במשך 15 דקות או עד שפירורי הלחם מזהיבים.
5. מגישים חם עם שמנת חמוצה, לימון ובזיליקום, והכי טוב – בליווי אורז.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פלפל ממולא בגבינת פטה ובטטות
>> בשבוע שעבר הכנו סלט עוף ובטטות
>> לכל המתכונים הזולים והמהירים