מייקל ג'קסון (צילום: Justin Sullivan, GettyImages IL)
זוכרים דרך האוכל. מייקל ג'קסון | צילום: Justin Sullivan, GettyImages IL

מה כבר נשאר לומר על מייקל ג'קסון? הוא היה אייקון, הוא היה מלך הפופ, הוא היה. האיש שהביא לנו את הליכת הירח, תנועות ריקוד מגונות ואינספור שערוריות הלך לעולמו, ולנו נותר רק לחפש דרכים לנצור את דמותו. חיפוש בגוגל וביקור בחמישה אתרים שונים הבהיר לי שאין תשובה חד משמעית לגבי המאכל האהוב עליו – תפוחי אדמה עם גבינה, m&m's, פיצה – אבל ניכר שג'קסון לא היה חסיד של אוכל בריא.

אמנם הוא היה צמחוני ברוב שנותיו, אך המוטיב שחזר בכל האתרים היה דווקא המטבח המקסיקני. לכן בחרתי להביא מתכון לבוריטו – מנה זריזה, משביעה ונהדרת, שאפשר להוסיף לה צ'ילי ולהפוך אותה לחריפה במיוחד. נכון שעדיף להשרות שעועית יבשה במשך 24 שעות ואז לבשל אותה 40 דקות, אבל בהנחה שאתם ספונטניים ולא רוצים מתכונים מעיקים, תרגישו חופשי להשתמש בשימורים. אז שימו את אלבום מייקל ג'קסון החביב עליכם ותתחילו לבשל.

בוריטו

מצרכים:
4 טורטיות
200 גרם עוף טחון
1 אבוקדו
1/2 פחית שעועית מבושלת
1 כוס מים רותחים
1 כפית אבקת מרק עוף
קורט כמון
מלח
פלפל
צ'ילי קצוץ דק ונטול גרעינים – לא חובה

בוריטו (צילום: עמרי אנדרס צורף)
אוכל מקסיקני מהיר, טעים ומשביע | צילום: עמרי אנדרס צורף


הכנה:
1. קוצצים את השעועית גס. שומרים בצד את הרוטב מהפחית.
2. בסיר בינוני מערבבים את העוף הטחון עם השעועית. מטגנים יחד על אש גבוהה דקה-שתיים ומוסיפים את הרוטב של השעועית.
3. ממיסים בכוס המים הרותחים את אבקת המרק, הכמון, המלח והפלפל. מוסיפים את התערובת לתוך הסיר.
4. מבשלים על אש בינונית 10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם. מקפידים שהתחתית לא תישרף.
5. חוצים את האבוקדו, מוציאים את התוכן בעזרת כף וחותכים לפרוסות.
6. מחממים מחבת ללא שמן. זורקים בכל פעם טורטייה אחת למשך 10-15 שניות, הופכים וממתינים 20 שניות נוספות. מוציאים למשטח עבודה.
7. בונים את המנות: מסדרים רבע מכמות העוף והשעועית על שליש טורטייה. מסדרים פרוסות אבוקדו ליד העוף ומקפלים כמו מעטפה – סוגרים את השליש התחתון למרכז, מקפלים את הצד הימני למרכז, ואחריו את הצד השמאלי. נועצים קיסם בנקודת החיבור ומניחים בצד. חוזרים על הפעולה עד שנגמרות הטורטיות.