טוב, אי אפשר להתעלם מט"ו בשבט, שכבר מתדפק בחוזקה, וגם אם היה אפשר – היו באים המוני דוכני הפירות היבשים בסופר ומקלקלים הכל. אז החלטנו לא להתעלם מיום הולדתם של העצים, ולפרגן להם בקוסקוס עם פירות יבשים. זה הזמן, עכשיו הם יקרים פחות מתמיד.

קוסקוס עם פירות יבשים (צילום: עמרי אנדרס צורף)
קוסקוס עם פירות יבשים. יומולדת שמח! | צילום: עמרי אנדרס צורף

קוסקוס עם פירות יבשים

מחיר: 20 שקל
זמן הכנה: 20 דקות

המצרכים:
1 מארז פירות יבשים המכיל תפוחי עץ, משמשים, שזיפים ואגוזי מלך (200-300 גרם)
1/2 לימון
1 שקית קוסקוס

אופן ההכנה:
1. מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן (לזוג תספיק חצי שקית).
2. מכניסים את הפירות היבשים לסיר קטן ומוסיפים מים עד שהם מכוסים. מביאים לרתיחה.
3. סוחטים פנימה חצי לימון ומנמיכים את האש. מכסים חלקית.
4. מבשלים רבע שעה, ומערבבים מדי פעם. כשהמים מצטמצמים לכדי רוטב סמיך והפירות נימוחים – מכבים את האש.
5. מעבירים את הקוסקוס לקערה, מניחים פירות יבשים ושופכים מהרוטב. 

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קוסקוס עם פירות יבשים
>> והנה קוסקוס פירות יבשים למתקדמים
>> לכל המתכונים ב-20 שקל ו-20 דקות