מכירים סולת? מודה ומתוודה, עד היום השתמשתי בה בעיקר כדי לספוח לחות מחומרי גלם אחרים – אבל לא עוד. ניסוי קצר העלה שמדובר בחומר פלאי למדי, שבהנף כמה פעולות פשוטות יכול להניב ארוחת ערב משגעת, משביעה וטעימה. הבסיס פשוט: מכסים כוס סולת בכוס מים, משרים חמש דקות ומקבלים בצק דביק ונוח לשימוש. משטחים כדור קטן בכף היד וממלאים במה שבא – אני ניסיתי גבינת רוקפור ותרד, חמאת בוטנים ושקדים, אפונה וגזר, גבינת פרמז'ן ועגבניית שרי חצויה. מטגנים כ-5 דקות בשמן חצי עמוק משני הצדדים, ומגישים עם רוטב, כל רוטב, מקטשופ ועד קרם שמנת.

המתכון שלהלן הוא בגדר המלצה בסיסית, אל תחששו לשנות ולהתאים לטעמכם.

כדורי סולת (צילום: עמרי אנדרס צורף)
מזכיר קובה, אבל שונה לגמרי | צילום: עמרי אנדרס צורף

כדורי סולת מטוגנים

מצרכים (9-10 כדורים):
1 כוס סולת
1 כוס מים
קורט הל

מליות אפשריות:
- גבינה לבנה קשה (בולגרית, רוקפור, פטה)
- תרד, בזיליקום, כרוב ניצנים, עלי מנגולד, ברוקולי ושאר ירוקים
- גזר קצוץ, עגבניות, קוביות חצילים קלויות עד הזהבה
- בשר טחון (במקרה כזה התוצאה היא קובה)

הוראות הכנה:
1. משרים בקערה את הסולת, המים וההל (ההל ייתן טעם עמוק יותר לבצק) למשך חמש דקות, עד שגרגרי הסולת מתרככים. ההל ייתן טעם עמוק יותר לבצק. סוחטים את המים מהבצק ומחזירים לקערה
2. מסדרים את כל מרכיבי המילוי הנבחר בקרבת מקום. בשלב הזה חשוב להציב קערת מים קרובה, הידיים חייבות להיות רטובות כל עוד עובדים עם הסולת, אחרת הבצק לא ירצה להפרד מכם.
3. לוקחים כמות של כדור פינג-פונג לכף היד, משטחים אותו ומניחים במרכזו את המלית. סוגרים בזהירות ומכדררים בין שתי הידיים. מניחים בקערה וחוזרים על הפעולה עד שנגמר הבצק
4. רק כאשר כל הכדורים מוכנים מחממים שמן במחבת (כמות שתכסה את פני המחבת) ומטגנים 2-3 דקות מכל צד. שומרים על הלהבה גבוהה ומוודאים שהכדורים ישחימו אך לא יישרפו.
5. מוציאים את הכדורים לנייר סופג, מעבירים לצלחת ומגישים.