ברור שהיום מכינים במטבח לביבות, הרי חנוכה. וברור שבין כל הסוגים הביזאריים צריך לשמור פינה קטנה ללביבות תפוחי האדמה הרגילות. טוב, אולי כמעט רגילות – במתכון הזה הקינמון והמוסקט נותנים יופי של עבודה, ומצליחים לגוון בלי לקלקל את הקלאסיקה.

לביבות תפוחי אדמה מתובלות (צילום: עמרי אנדרס צורף)
הלביבות. להגיש עם מתוק או מלוח | צילום: עמרי אנדרס צורף

לביבות תפוחי אדמה 

המצרכים:
3 תפוחי אדמה
1/2 בצל
2 ביצים
2 כפות קמח
מלח
פלפל
1/2 כפית קינמון טחון טרי
1/4 כפית מוסקט טחון טרי
לטיגון: שמן קנולה

אופן ההכנה:
1. מקלפים את תפוחי האדמה ומגררים לתוך קערה. סוחטים מעט מהנוזלים.
2. מוסיפים את הביצים, למניעת השחרה.
3. קוצצים את הבצל דק ומוסיפים לתערובת.
4. מוסיפים כף קמח ומערבבים. אם התערובת דלילה מדי מוסיפים כף נוספת.
5. מתבלים ומחממים מחבת עם 2 כפות שמן. מטגנים את הלביבות כשלוש דקות מכל צד.
6. מגישים עם סוכר, שמנת חמוצה או אנטיפסטי זריז.

>> בשבוע שעבר הכנו פסטה עם כבדים

>> לכל המתכונים ב-20 שקל ו-20 דקות