עלי ארטישוק (צילום: SXC)
הקפואים יחסכו לכם המון זמן, והטעם - כמעט ואין הבדל | צילום: SXC

רביולי הוא אחד המאכלים שמסווגים אצלי כרומנטיים. בין היתר משום שהוא הרבה יותר אלגנטי מאחיותיו הפסטות המוארכות - אין את המבוכה של שאיפת אניצי פסטה סוררים שבדרכם למעלה מתיזים רוטב על כל הפנים. הוא אך בעיקר בגלל שהוא הזדמנות להשתמש ברכיבים שעושים רק טוב לזוגיות ריקוטה, בטטות וכמובן ארטישוק. 

אז לקראת עונת החיזור והפיקניק, אני קורא לגברים שביניכם להכין את המנה הזריזה הזו, לקחת את בחיר או בחירת לבכם לחיק הטבע, לפתוח בקבוק יין לבן משובח וליהנות זה מהחברה. הרי אין דרך טובה יותר לכבוש לבבות מאשר לבשל עבורם.

רביולי ארטישוק

רביולי ארטישוק (צילום: עמרי אנדרס צורף)
מי לא היה נמס מהמחווה? רביולי ארטישוק | צילום: עמרי אנדרס צורף


מצרכים לבצק:
400 גרם קמח לבן
2 ביצים
1/2 כוס מים
קורט מלח
מצרכים למלית:
5 לבבות ארטישוק קפואים (בשקית עשרה לבבות)
50 גרם חמאה
2 שיני שום
1 בצל קטן
2 כפות שמן קנולה
לרוטב:
2 כפות שמן זית
2 כפות יין לבן
2 גבעולי טימין

הכנה:
1. מרתיחים מים בסיר גדול, עם קורט מלח.
2. במקביל, מכינים את הבצק: מעבדים במיקסר את הקמח, הביצים והמלח לכדי כדור בצק אחיד. במקרה של בעיה עם היקשרות המרכיבים ניתן להוסיף עד חצי כוס מים פושרים, בהדרגה.
3. מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים עוד דקה-שתיים ביד. אם אין מיקסר, אפשר לבצע את כל ההכנה בלישה ידנית, זה ייקח רק שתי דקות יותר.
4. מכניסים את לבבות הארטישוק למים הרותחים לדקה ודגים אותם החוצה בעזרת כף מחורצת.
5. מחממים מחבת עם שמן קנולה. קוצצים את הבצל ומטגנים כשתי דקות.
6. קוצצים את הארטישוק והשום יחד, מוסיפים לבצל המיטגן לחמש דקות. מוסיפים גם את החמאה.
7. בזמן שהמלית מיטגנת, מרדדים את בצק הרביולי לעובי 1/4 מ"מ. אפשר לעבוד עם מכונת פסטה, אם יש, עד לעובי 4.
8. חותכים עיגולי בצק בעזרת כוס, ובונים את הרביולי: שמים כפית מהמלית על עיגול אחד, מעבירים אצבע רטובה ממים על כל ההיקף ומניחים עיגול נוסף. מהדקים בעזרת האצבעות ומשליכים אל תוך המים הרותחים למשך 3-4 דקות.
9. תוך כדי העבודה מכינים בחופזה את הרוטב: שמים במחבת שמן, יין וטימין ומבשלים כחמש דקות.
10. כל רביולי מוכן משליכים לתוך הרוטב, הופכים ומוציאים לצלחת. כך תוודאו שלא יהיו חתיכות מקופחות שלא יזכו ברוטב.
11. אוכלים בזוג.

אפשר להוסיף שתי כפות שמנת מתוקה לרוטב הרביולי, אך זה מצריך גם הוספת מלח ומוסקט.

לגרסת הדפסה של המתכון