תגידו לבנאדם ברחוב "ריבועי ברוקולי וטופו" – הוא יברח מיד. האמת? לא בצדק. תסתכלו על התמונה פה למטה, אילו מחשבות היא מעלה לכם לראש? על גרגירים, זרעונים וחסות, או שמא על מאפים מוזהבים חלומיים ויפי תואר, עם שיק של פוקצ'ה?

מאפה ברוקולי (צילום: עמרי אנדרס צורף)
מאפה ברוקולי בשיק של פוקאצ'ה | צילום: עמרי אנדרס צורף

ריבועי ברוקולי וטופו

זמן הכנה: 20 דקות
מחיר: 15 שקל

המצרכים:
1 ראש ברוקולי גדול טרי
150 גרם טופו
1/2 בצל
2 ביצים
2-3 כפות קמח
מלח, פלפל
אפשרות: גבינת פרמזן

אופן ההכנה:

1. מרתיחים מים בקומקום, ובמקביל מחממים תנור ל-230 מעלות על טורבו.

2. בינתיים קוצצים את הברוקולי לפיסות קטנטנות.

3. מוזגים את המים הרותחים על הברוקולי וממתינים דקה.

4. קוצצים את הטופו והבצל לקוביות קטנות. מסננים את הברוקולי בזהירות, מעבירים לקערה ומוסיפים את הטופו.

5. שוברים את הביצים לתוך התערובת ומוסיפים שתי כפות קמח. ממליחים ומפלפלים ואם יש צורך מוסיפים כף קמח נוספת.

6. מרפדים תבנית קטנה ושטוחה בנייר אפייה, שופכים פנימה את התערובת ואופים רבע שעה (אפשר לפזר מלמעלה פרמזן מגוררת, אם יש).

7. מוציאים את מהתנור ופורסים לריבועים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: ריבועי ברוקולי וטופו

>> בשבוע שעבר הכנו עדשים בטחינה
>> לכל המתכונים ב-20 שקל ו-20 דקות