יש ממולאים שמשקיעים בהם את הנשמה ואז עוד נותנים לשעות החולפות לעשות את שלהן, ויש את הממולאים האלה, שמוכנים אחרי 20 דקות וכרוכים בהשקעה של בקושי 7 שקלים. מנה פשוטה עם פאסון ים תיכוני, שמשתלבת נפלא עם טחינה.

בצל ממולא (צילום: עמרי אנדרס צורף)
בצל ממולא. להגיש עם טחינה וטוסטונים | צילום: עמרי אנדרס צורף

בצל ממולא

מחיר: 7 שקלים
זמן הכנה: 20 דקות

מצרכים:
2 בצלים גדולים – אחד לכל סועד
1 עגבנייה (מזן בלי הרבה מים, או עגבניית שרת רגילה שמסננים לאחר הגרידה)
1 ביצה
1 כף קמח
1 שן שום (אפשר גם קובייה של דורות)
מלח, פלפל
בערך שני ליטר מים להרתחה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מביאים לרתיחה מים בסיר בינוני, מקלפים את הבצלים ומורידים 2 ס"מ מהקצה העליון שלהם (אם הבצלים רחבים וקצרים - מסירים ס"מ אחד).

2. בעזרת כפית פריזיאן או סכין חדה, מוציאים את תוכן הבצל בעדינות עד שנשארות רק שתיים-שלוש השכבות החיצוניות.

3. מכניסים את הבצלים למים הרותחים ל-3 דקות, עד שהם מתחילים להיות שקופים.

4. בינתיים קוצצים את המלית של אחד הבצלים לקוביות קטנות, מגררים עגבנייה לתוך קערה, מוסיפים את הביצה, השום והקמח ומתבלים.

5. מוציאים את הבצלים מהמים, ממלאים כל אחד עד הסוף ומעבירים לתבנית שקעים של מאפינס (כדי שיעמדו יפה), בוזקים שמן זית ומכניסים לתנור ל-10 דקות.

6. מוציאים לצלחת, ומגישים עם טחינה וטוסטונים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: בצל ממולא

>> לסדנת הממולאים שלנו
>> לכל המתכונים הזולים והמהירים