בליני הוא מאכל מכובד: כמו פנקייק עדין, שנהוג להגיש עם קוויאר ולצקצק בכובד ראש במקביל. אנחנו הוצאנו את האוויר מהמנה הזאת, והפכנו אותה שווה לכל כיס וחך – פנקייקס קטנים עם שני סוגי רטבים, שירכיבו לכם ארוחה קצת אחרת.

בליני טאפאס (צילום: עמרי אנדרס צורף)
בליני. הרוסים רגילים לאכול את זה עם קוויאר | צילום: עמרי אנדרס צורף

בליני

המצרכים:
לבלילה:
1/2 כוס חלב
1/2 כוס מים
1 ביצה גדולה
1 כוס קמח
1 כפית מלח
1 כפית שמן

רוטב 1:
1 פלפל אדום
5 פטריות שמפיניון
1 כפית שמן
1/2 כפית אבקת מרק
מלח, פלפל לבן
1 כפית קמח
3 כפות מים

רוטב 2:
1 עגבנייה
1/2 בצל
פלפל שאטה גרוס

אופן ההכנה:

1. טורפים יחד את כל חומרי הבלילה ומניחים בצד עד שהרטבים מוכנים.

2. מכינים את הרוטב הראשון: קוצצים את הפלפלים והפטריות לקוביות קטנות, מטגנים את הפלפלים בכפית שמן, מתבלים ומוסיפים את הפטריות.

3. מוסיפים מים וקמח לעיבוי, ומורידים מהאש.

4. לרוטב השני: מגררים לתוך קערה את העגבנייה והבצל, ומוסיפים פלפל שאטה ומלח.

5. מרססים במחבת מעט שמן, ומוזגים את הבלילה לפי הגודל הרצוי – עיגולים קטנטנים שאוכלים בביס, או בלילה בגודל המחבת כולה. מטגנים כדקה מכל צד ומוציאים לנייר סופח. ניתן להוסיף מעט פפריקה למחצית מהבלילה, לקבלת צבע אדמדם.

6. מסדרים על צלחת הגשה את הבליני, מוסיפים כפית מכל רוטב ומגישים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: חטיפי בליני

>> בשבוע שעבר הכנו לביבות בטטה בשריות
>> לכל המתכונים הזולים והמהירים