המתכון הבא התחיל בגרסה מורכבת יותר, עם שרימפס טרי וציר יין מושקע. לאט לאט חיפשנו דרכים לפשט ולהוזיל אותו, והתוצאה הסופית (והמשובחת) לפניכם.

אורז עם שרימפס (צילום: עמרי אנדרס צורף)
אורז עם שרימפס. גורמה אמיתי | צילום: עמרי אנדרס צורף

נזיד אורז ושרימפס

מחיר: 21 שקל
זמן הכנה: 20 דקות
לא כשר

המצרכים:
1 כוס אורז
מים (לפי סוג האורז והוראות המשווק)
1 בצל קטן
1 כוס ציר עוף (או כף אבקת מרק עוף בכוס מים רותחים)
150 גרם בייבי שרימפס
3 פטריות שמפיניון גדולות או 6-7 קטנות
1 כף קמח
מלח, פלפל, סוכר

אופן ההכנה:

1. מכינים את האורז לפי הוראות ההכנה על השקית.

2. בינתיים קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר עם מכסה מתאים כחמש דקות.

3. פורסים את הפטריות ומוסיפים לסיר. מטגנים דקה אחת.

4. מוסיפים את ציר העוף ומביאים לרתיחה.

5. מוסיפים את השרימפס לחמש דקות, עד שהם מחליפים צבע (משקוף-אדמדם לאטום-ורדרד).

6. דגים החוצה את השרימפס, מסמיכים את הנוזלים בעזרת קמח ומתבלים לפי הטעם. מומלץ להוסיף מעט סוכר.

7. מחזירים את השרימפס לתבשיל, ומורידים מהאש.

8. מסדרים אורז בצלחת הגשה ומוזגים מעליו את הרוטב.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: נזיד אורז ושרימפס

 >> בשבוע שעבר הכנו פשטידות פסטה אישיות