בחום של אוגוסט צריכים לעשות שינויים גם בהרגלי התזונה, וארוחות ערב מהבילות מפנות את מקומן לסלטים מרעננים ומרקים קרים. הסלט הזה הוא כל מה שטוב בארוחות בקיץ – הוא מתקתק, משביע, מרענן וצבעוני.

סלט עוף ובטטות (צילום: עמרי אנדרס צורף)
סלט עוף ובטטה. וגם עגבניות, חסה וקרוטונים | צילום: עמרי אנדרס צורף

סלט עוף ובטטה

המצרכים:
2 פרוסות חזה עוף, בערך 160 גרם סה"כ
1 בטטה קטנה
1 ראש חסה עגולה
6-8 עגבניות שרי תמר
2 פרוסות חלה
קמח, פירורי לחם
שמן זית, חומץ בלסמי
מלח, פלפל

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות.

2. קוצצים את הבטטה לקוביות קטנטנות (1/2 ס"מ קוטר) ופורסים את חזות העוף לגודל ביס.

3. מגלגלים את קוביות העוף בקמח ופירורי הלחם, מסדרים בתבנית ביחד עם קוביות הבטטה, בוזקים מעט שמן זית ומכניסים לתנור לעשר דקות.

4. בינתיים מפרידים שני עלים מהחסה העגולה ומניחים בצד, שוטפים את עלי החסה הנותרים וקוצצים או קורעים אותם לתוך קערה.

5. פורסים את העגבניות לסירות (רבעים או שישיות) ומערבבים עם החסה. ממליחים ומפלפלים, ומוסיפים מעט שמן זית וחומץ בלסמי לפי הטעם.

6. קוצצים את פרוסות הלחם לקוביות או מעוינים.

7. מוציאים את העוף והבטטות מהתנור כשהם מתחילים להשחים והבטטות מתרככות.

8. מכניסים את קוביות הלחם לתנור לשתי דקות עם מעט מלח גס ושמן זית.

9. מסדרים את המנה – על כל צלחת מניחים עלה חסה עגולה אחד, ובתוכו מסדרים מחצית מהסלט, הבטטות ונגיסי העוף. מפזרים קוביות לחם קלוי ומגישים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלט עוף ובטטה
>> בשבוע שעבר הכנו פסטה פוטנסקה
>> לכל המתכונים ב-20 דקות ו-20 שקל