לא משנה כמה ננסה – ניוקי אמיתי הוא לא דבר שאפשר לדחוס ב-20 דקות (אלא אם כן יש לכם סטוק של תפוחי אדמה אפויים במקרר, ואנחנו מרשים לעצמנו להניח שאין לכם). אשר על כן החלטנו ללכת על האופציה העצלנית, רכשנו ניוקי מן המוכן – ומיד פיצינו על כך בקרם בטטה קלאסי וממכר. מי שמתקשה עם עניין הניוקי מהסופר מוזמן להכין את המנה עם כל פסטה אחרת. ההצלחה מובטחת בכל מקרה.

ניוקי בקרם בטטה (צילום: עמרי אנדרס צורף)
עזבו את הניוקי, קלטו את הרוטב | צילום: עמרי אנדרס צורף

ניוקי בקרם בטטה

המצרכים (4 מנות):
1 בטטה גדולה
1 מיכל שמנת מתוקה לבישול 15%
20 גרם חמאה
1/2 כפית שום כתוש, או שן אחת כתושה
מלח, פלפל לבן
1 שקית ניוקי או כל פסטה
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:
1. קולפים את הבטטה וקוצצים לקוביות בגודל 2 ס"מ.
2. מכניסים לסיר בינוני-קטן, מכסים במים, ממליחים, מכסים ומבשלים רבע שעה על אש גבוהה.
3. בינתיים מרתיחים את המים לפסטה עם חצי כפית מלח.
4. מבשלים את הניוקי עד שהם צפים – זה קורה בערך בסוף בישול הבטטה. זכרו את כלל הברזל האיטלקי – פסטה לא מחכה לרוטב. מוציאים למסננת (ולא שוטפים!).
5. מסננים את הבטטה ומחזירים לסיר. מוסיפים את השמנת, החמאה והשום, ממליחים ומפלפלים.
6. בעזרת בלנדר ידני או מועך פירה (זה לוקח דקה או שתיים נוספות) מועכים את התערובת עד שהיא אחידה.
7. מרפדים כלי הגשה בקרם, מסדרים את הניוקי ומגישים עם כלי רוטב בצד.

>> בשבוע שעבר הכנו חזה עוף בטמרפורה
>> לכל המתכונים ב-20 שקל ו-20 דקות