מתכון פסטה בסיסי ומשובח, שיש בו מהכל: ירקות, עשבים, ושמנת מתוקה אחת, שמנצחת על כולם ביד רמה. להתראות פסח, שלום בצק.

פסטה עשבי תיבול וירקות (צילום: עמרי אנדרס צורף)
פסטה עם עשבים, ירקות ושמנת. עד הפסח הבא | צילום: עמרי אנדרס צורף

פסטה עם עשבי תיבול וירקות

זמן הכנה: 15 דקות
מחיר: 20 שקלים

מצרכים:
1 חבילה פסטה
1 כרובית קטנה או חצי כרובית רגילה
1 גזר
6 פטריות שמפיניון
1 מכל שמנת מתוקה 10%
2 שיני שום
1 כפית רוזמרין קצוץ
2 כפות בזיליקום קצוץ דק מאוד
1 כף תימין
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
2 כפות שמן, לטיגון

אופן ההכנה:
1. מרתיחים בסיר גדול מים עם קרט מלח.
2. בינתיים מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים, קולפים את הגזר וקוצצים לרבעים דקים, חוצים את הפטריות ופורסים דק, קוצצים את כל עשבי התיבול קטן קטן, קולפים את השום ופורסים דק.
3. מחממים את השמן במחבת רחבה או סיר יחד עם שיני השום והרוזמרין.
4. מוסיפים את הגזר ומטגנים 3-4 דקות.
5. בינתיים מוסיפים את פרחי הכרובית למים הרותחים. ממתינים מספר שניות עד שהמים ירתחו מחדש (הכרובית מקררת אותם) ומוסיפים את הפסטה. מערבבים קלות ומבשלים 6-7 דקות עד שהפסטה אל דנטה – מעט קשה במרכז.
6. בינתיים מוסיפים את הפטריות למחבת ומטגנים שתי דקות. מוסיפים את השמנת ויתר העשבים והתבלינים.
7. מביאים את השמנת לרתיחה ומנמיכים את האש.
8. מסננים את הפסטה והכרובית ומוסיפים למחבת הרוטב. מערבבים בזהירות ומתקנים את התיבול.
9. מגישים עם נענע טרייה או בזיליקום טרי.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פסטה עם עשבי תיבול וירקות

>> בפעם הקודמת הכנו ריבועי ברוקולי
>> לכל המתכונים ב-20 שקל ו-20 דקות