לכל משפחה יש לפחות מתכון משפחתי אחד שמתגלגל שנים במטבח, כזה שכל אם מלמדת את ילדיה כבר שבעה דורות, משהו שדורש יום וחצי של עבודה ולילה של ערבובים. הסיפור של המתכון הזה מעט שונה – יום אחד הוא פשוט הופיע אצלנו במטבח, ומאז לא הלך. והתוצאה? טעם של פעם ונוחות של המאה הנוכחית, והכל בזכות התיבול. הגרסה הקלאסית של התבשיל הזה תדרוש דג קצת יותר "רציני", כמו לברק ודומיו, אך כמי שגדל על שפת הכנרת – לאמנון תמיד תהיה פינה חמה בלבי.

תבשיל דגים זריז (צילום: עמרי אנדרס צורף)
תבשיל זריז בטעם של יום עבודה | צילום: עמרי אנדרס צורף

תבשיל דגים זריז

המצרכים:
2 פילטים של דג אמנון (אפשר קפואים. אין צורך להפשיר לפני הטיגון, רק לשטוף)
תבלינים: כפית כמון, כפית פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל, פפריקה וכורכום לפי הטעם
1 בצל קטן
2 שיני שום
2 עגבניות גדולות ובשלות
קורט סוכר
2 כפיות רסק עגבניות
2 כפות מים

אופן ההכנה:
1. קוצצים את הבצל, העגבניות והשום.
2. משמנים מחבת בינונית, מוסיפים מעט מתערובת התבלינים ומחממים.
3. שוטפים את הפילטים, מעבירים למחבת ומטגנים 2 דקות מכל צד על אש גבוהה.
4. מוציאים את הדגים לצלחת, מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום ומטגנים עד שמזהיב
5. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומכסים (אפשר גם עם נייר אלומיניום).
6. לאחר שהעגבניות מתרככות מוסיפים 2 כפיות רסק עגבניות מהולות ב-2 כפות מים, קורט סוכר ואת יתר התבלינים.
7. מחזירים את הדג, מכסים אותו ברוטב, מכסים שוב ומבשלים יחד כ-5 דקות. מומלץ להגיש עם לחם.

>> לכל מתכוני הדגים של makoאוכל