בעולם מושלם טיגון בשמן עמוק היה מומלץ ומחובק בחום על ידי דיאטניות – אבל מה לעשות שהעולם שלנו עדיין לא מושלם, ואת הטיגון המושחת אנחנו נאלצים לשמור להזדמנויות נדירות. השבוע החלטנו להיכנע ליצר השמנוני, והכנו מנה שמוכיחה לא רק ששמן זה טעים, אלא גם שלא כל המנות הטעימות מסובכות. עוף בטמפורה היא אחת המנות הפשוטות ביותר והטעימות ביותר, שדורשת השקעה אפסית ומניבה תוצאה נהדרת: בלילה עשירה בטעמים, מרקם פריך, שדרוג רציני לכל חזה עוף משמים.

עוף בטמפורה (צילום: עמרי אנדרס צורף)
עוף בטמפורה. מושחת וכובש | צילום: עמרי אנדרס צורף

עוף בטמפורה

300 גרם חזה עוף פרוס לפרוסות בגודל ביס
כוס קמח
כוס בירה
1 ביצה
פלפל גרוס, מלח
אפשרויות לתיבול: קורט אבקת קארי או פפריקה חריפה, כמון וכורכום
שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:
1. מכינים את הבלילה: טורפים יחד את הקמח, הביצה והתבלינים, ומוסיפים בהדרגה את הבירה. הסמיכות הסופית צריכה לדמות יוגורט. שימו לב שככל שהבלילה יותר סמיכה, התוצר יותר רכרוכי.
2. מחממים את השמן, מגלגלים את פרוסות העוף בבלילה ומטגנים עד לגוון זהוב.
3. מוציאים לנייר סופח, ומגישים עם קטשופ ופרוסת לימון.

>> לכל מתכוני העוף של mako אוכל