הפעם אנחנו עם מנה שמגרדת את התקציב מלמעלה, אבל שווה כל שקל וכל דקה – תענוג אמיתי לכל מי שראה השבוע בשוק ארטישוק טרי ולא הצליח להתאפק.

פסטה עם ירקות ירוקים (צילום: עמרי אנדרס צורף)
פסטה עם ירוקים. כמה אנחנו אוהבים תחתיות ארטישוק טריות | צילום: עמרי אנדרס צורף

פסטה עם ירקות ירוקים

זמן הכנה: 10 דקות
מחיר: 22 שקלים

המצרכים:
300 גר' פסטה פידליני (בזכות זמן הבישול הקצר)
4 תחתיות ארטישוק טריות
חצי ראש ברוקולי
חופן פולי סויה טריים (אם אוהבים אפשר גם מארז 200 גרם שלם)
מיץ מחצי לימון
מלח גס, פלפל
נענע או בזיליקום – שניהם עובדים טוב בתור ה"ירוק החי"
1 כוס מי קרח

אופן ההכנה:

1. מרתיחים מים בסיר גדול.

2. פורסים את לבבות הארטישוק לפרוסות עבות. חותכים את הברוקולי לגודל ביס.

3. מוסיפים את הפסטה לסיר, ולאחריה גם את הברוקולי, הארטישוק ופולי הסויה. מבשלים 3-4 דקות ומוציאים למסננת. שופכים את מי הקרח – לא יותר מכוס כדי לא לקרר את המנה יתר על המידה.

4. מעבירים לקערה, סוחטים חצי לימון, קורעים עלי נענע או בזיליקום, ממליחים ומפלפלים. מערבבים ומגישים מיד.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פסטה עם ירקות ירוקים
>> בשבוע שעבר הכנו קבבונים
>> לכל המתכונים ב-20 שקל ו-20 דקות