אוכל
אוכל

עוגת סולת תפוזים

מתכון מנצח לעוגת סולת תפוזים וקוקוס בציפוי סירופ דבש-לימון בחמש דקות עבודה. היא יוצאת כל כך נימוחה וטעימה שתתקשו להפסיק ליישר אותה. רוצים עוד בונוס משמעותי? היא פרווה

|אוכל טוב, mako| פורסם11:12
עוגת סולת תפוזים (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako
Rating:4.5194reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 3 ביצים
  • כוס סוכר
  • שלושת רבעי כוס שמן
  • כוס תפוזים
  • טיפה מתמצית וניל איכותית
  • שלושת רבעי כוס קמח
  • 2 שקיות אבקת אפיה
  • כוס סולת
  • כוס קוקוס טחון

לסירופ:

  • חצי כוס מים
  • חצי כוס סוכר
  • מיץ מחצי לימון
  • כף דבש

אופן ההכנה:

1טורפים את הביצים, הסוכר, השמן, התפוזים ותמצית הווניל עד לקבלת בועות מעט אווריריות.

2מוסיפים לקערה את היבשים: קמח, אבקת אפייה, סולת וקוקוס טחון ומערבבים עד לאיחוד.

עוגת סולת תפוזים לפני כניסה לתנורעוגת סולת תפוזים לפני כניסה לתנור|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

3משמנים תבנית עגולה בקוטר 24/26 ס"מ ויוצקים לתוכה את תערובת העוגה שהכנו.

4מכניסים לתנור שחומם מראש על 175 מעלות למשך 25-30 דקות עד שמנענעים טיפה את התבנית והעוגה יציבה ולא רועדת.

עוגת סולת תפוזים אחרי חילוץ מהתבנית. יפה שלנועוגת סולת תפוזים אחרי חילוץ מהתבנית. יפה שלנו|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, makoעוגת סולת תפוזים. מבט לבפניםעוגת סולת תפוזים. מבט לבפנים|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

5בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ: מחממים בסיר מים, סוכר, לימון ודבש, מערבבים במשך כשתי דקות ומצננים.

6כשהעוגה יוצאת מהתנור, מוזגים מעליה את הסירופ שבינתיים התקרר.

עודמתכונים ב-10 דקות

יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלהמחכים לכם עוד מתכונים טעימים.

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il