אוכל
אוכל

פולנטת יער

ייתכן שזאת המנה הכי מפוארת שאפשר להכין בחצי שעה: פולנטה מטוגנת בשמן עמוק, שמגישים עם תערובת מטריפה של פטריות ובקצ'וי שהוקפצו בים של חמאה

|מאסטר שף| פורסם22:45
פולנטת יער (צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף)
צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף
Rating:4.979reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לפולנטה:

  • כוס וחצי קמח תירס
  • מעט אגוז מוסקט
  • מלח לפי הטעם
  • מעט סוכר
  • 100 גרם גרנה פדנו
  • חצי ליטר חלב
  • 2 עלי מרווה
  • 1 עלה תימין
  • 4 שיני שום
  • עוד מעט קמח תירס, לציפוי
  • שמן לטיגון עמוק

לתערובת הפטריות:

  • 6 פטריות שמפיניון
  • 1 פטריית פורטובלו
  • 1 חבילת פטריות שימאג'י
  • 1 בצל שאלוט, פרוס
  • 2 עלי מרווה
  • 1 עלה רוזמרין
  • 1 עלה תימין
  • 1 שן שום
  • 1 צרור בקצ'וי
  • 5 ערמונים
  • 200 גרם חמאה
  • 1 כוס וויסקי
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1הפולנטה: מרתיחים בסיר את החלב עם עשבי התיבול והשום ומוסיפים את קמח התירס, אגוז המוסקט, הגבינה, מעט מלח וסוכר בהדרגה ותוך ערבוב עד להסמכה של התערובת.

2שופכים את התערובת לתבנית מלבנית ומכניסים למקפיא לחצי שעה.

3חותכים לצורה הרצויה, מצפים בקמח תירס ומטגנים בשמן עמוק עד הזהבה.

4חותכים את הפטריות, הבצל, עשבי התיבול, השום, הבקצ'וי והערמונים לחתיכות גסות מקפיצים במחבת עם חמאה מומסת.

5מוסיפים את הוויסקי ומבעירים (פלמבה). מתבלים בפלפל ומלח ומצמצמים את הרוטב למרקם הרצוי.

6מסדרים בצלחת את תערובת הפטריות ומסדרים מעל את חתיכות הפולנטה המטוגנת.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il