אוכל
אוכל

לחם גבינות

אביבה פיבקו מייבאת אלינו משוויץ מתכון למאפה מלוח נפלא המתאים לכל שעות היום

|מאסטר שף| פורסם14:45
Rating:4.8576reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • חצי קילו קמח
  • חצי שקית שמרים יבשים (שקית קטנה, של 11 גרם), או שליש שקית שמרית
  • חצי כוס שמן
  • 1 ביצה
  • מים פושרים
  • כפית סוכר
  • 2 וחצי כפיות מלח
  • 250 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 1 גבינת ברי שלמה

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, השמן, הסוכר והמלח ומוסיפים מים בהדרגה.

3לשים עד לקבלת בצק נעים שלא נדבק לידיים.

4מוסיפים 150 גרם פרמזן ומתפיחים למשך שעה עד הכפלת גודל הבצק. רצוי לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהתפיח במקום חמים.

5לשים את הבצק ומכינים כיכר לחם שבמרכזה כל גבינת הברי.

6מורחים את הכיכר בביצה טרופה ומוסיפים מעל את יתרת הפרמזן.

7מתפיחים לעוד 20 דקות ואופים 45 דקות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il