אוכל
אוכל

תבשיל הודי צמחוני

מתכון קל ונהדר לתבשיל הודי צמחוני שאפשר להכין עם כל ירק שאוהבים

|מאסטר שף| פורסם23:05
תבשיל הודי - תאיר מורדוך (צילום: נתנאל ישראל, מתוך
צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
Rating:4.117reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

למחית בצל:

  • 2 בצלים יבשים בינוניים, חתוכים דק
  • מעט מלח
  • קורט כורכום
  • 2 עלי דפנה
  • קורט קינמון
  • קורט הל טחון

למחית עגבניות:

  • 2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות (לאחר חימום של 3 דקות במיקרוגל)
  • כף שום כתוש
  • 3 כפות שמן זית
  • כף ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 4 כפות שמן קנולה
  • רבע כפית הל טחון
  • 1/2 כפית כורכום
  • כפית מלח
  • כפית סוכר
  • שמנת מתוקה
  • כף יוגורט
  • צ'ילי אדום חריף
  • צ'ילי ירוק חריף
  • 2 כפות כוסברה קצוצה או טחונה

ירקות לתבשיל:

  • 1 בטטה
  • 1 דלעת ערמונים קטנה
  • 200 גרם דלורית (או כל ירק אחר שאוהבים)

להגשה:

  • יוגורט כבשים

אופן ההכנה:

1במחבת עם מעט שמן זית מטגנים את הבצל עם עלי הדפנה, כורכום ומלח. כשמזהיב מוסיפים את התבלינים, מטגנים עוד דקה יחד ומוציאים את עלי הדפנה.

2מאדים את העגבניות עם שום ושמן זית. טוחנים יחד במיקסר עם הבצל המטוגן למחית חלקה.

3מחזירים למחבת ומוסיפים את כל התבלינים. טועמים ומתקנים תיבול. אפשר לסנן כדי שהרוטב יהיה חלק, אך לא חייבים.

4את הירקות אפשר לבשל בתוך התערובת או לאפות כרבע שעה בתנור עם מעט שמן זית, ואז להוסיף לתבשיל ולבשל יחד 10 דקות נוספות.

5מבשלים כוס אורז בסמטי לפי הוראות היצרן (אפשר להוסיף כפית זרעי חרדל בשלב טיגון האורז).

6מגישים את התבשיל על אורז עם מעט יוגורט כבשים ליד.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

תגיות:מאסטר שף
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il