אוכל
אוכל

מרק עגבניות ואורז

מרק נפלא עם טעמי עגבניות ואורז רך, וליד גריסיני פריך וחם – נפלא לימים של סוף החורף

|מאסטר שף| פורסם23:15
מרק עגבניות ואורז - חופית סרמילי (צילום: נתנאל ישראל)
צילום: נתנאל ישראל
Rating:4.747reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 1 בצל גדול
  • 2 קופסאות קוביות עגבניות
  • ליטר וחצי מים רותחים עם צרור פטרוזיליה חלוט בתוכם
  • חופן פטרוזיליה, נענע וכוסברה קצוצות
  • חצי כוס אורז שטוף
  • כפית וחצי מלח
  • חצי כפית פלפל שחור כתוש במקום

לגריסיני:

  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 כוס קמח דורום
  • חצי כף מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • כוס מים פושרים

לשמן המתובל:

  • גרידת ליים מלימון אחד
  • 1 גבעול תימין
  • מלח פלפל
  • שמן זית
  • מיץ לימון

אופן ההכנה:

1לטגן את הבצל למראה זהוב, להוסיף את העגבניות ולבשל על אש גבוהה 10 דקות.

2להוסיף את המים (ללא הפטרוזיליה), העשבים והאורז לבשל 20 דקות נוספות.

3מערבבים קמחים, מלח ושמן ומוסיפים בהדרגה את המים. לשים לבצק אחיד ומניחים ל-10 דקות.

4שמן מתובל: כותשים פלפל שחור במכתש ועלי עם תימין. מוסיפים מלח, שמן זית ומיץ לימון ומערבבים.

5מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ, חותכים לרצועות ומגלגלים עם הידיים למעין נחש ארוך. מורחים בשמן מתובל ואופים ב-200 מעלות 20 דקות. לאחר הוצאת הגריסיני מהתנור מורחים שוב בשמן מתובל.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

תגיות:מאסטר שף
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il