אוכל
אוכל

טראפלס עם צימוקים שיכורים ואגוזי מלך

כדורי שוקולד מרירים עם צימוקים ורום שאי אפשר לעמוד בפניהם

|mako אוכל| פורסם22:29
עוגיות שקדים וקוקוס ללא גלוטן, טראפלס עם צימוקים (צילום: רועי ברקוביץ')
צילום: רועי ברקוביץ'
Rating:56reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (25 מנות):

לחלב אורז (70 גרם/110 מ"ל):

  • 2 כפות גדושות גרגירי אורז
  • 3/4 כוס מים

לטראפלס:

  • 50 גרם צימוקים בהירים
  • 3 כפות רום משובח (לא תמצית)
  • 80 גרם/120 מ"ל חלב אורז
  • קורט מלח
  • 140 גרם מטבעות שוקולד מריר 70%
  • 50 גרם אגוזי מלך

לציפוי:

  • קקאו הולנדי

אופן ההכנה:

1משרים ללילה את הצימוקים עם הרום בצנצנת זכוכית (נזכרתם רק בבוקר? גם 4-5 שעות יספיקו).

2להכנת חלב אורז: טוחנים גס במעבד מזון את גרגירי האורז, מעבירים לקלחת ומבשלים על להבה נמוכה 15 דקות. מסננים.

3מעבירים את חלב האורז החם והמסונן לקערה חסינת אש ומוסיפים את המלח והשוקולד. מניחים בצד לכחצי דקה, ומערבבים לתערובת אחידה.

4קוצצים גס את הצימוקים השיכורים (עם שאריות הרום) ואת האגוזים ומוסיפים לשוקולד.

5מעבירים את התערובת למקרר לחצי שעה. מערבבים אותה מדי 5 דקות.

6יוצרים כדורים גבשושיים באמצעות שתי כפיות, ומגלגלים בקקאו סמוך להגשה.

טיפים והערות:

* אם אין לכם מטבעות שוקולד, השתמשו בקוביות שוקולד קצוצות גס.

* אני תמיד מחזיקה בארון צנצנת של צימוקים שהושרו ברום. הם נשמרים חודשים רבים (כל עוד תדאגו שהצימוקים יהיו תמיד מכוסים ברום) ויכולים לשדרג לא מעט קינוחים.

* את חלב האורז שהכנתם ניתן לשמור עד 3 ימים במקרר. ניתן גם לקנות חלב אורז בסופר.

* בקרו באתר של מורן

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il