אוכל
אוכל

בקלאווה

קלאסיקה ערבית שכולה ביסים קטנים ונהדרים של בצק עלים חמאתי ממולא בפיסטוקים בניחוח ורדים

|מאסטר שף| פורסם23:00
בקלאווה-  מנאל, חופית ועדי (צילום: נתנאל ישראל,  קשת 12  )
צילום: נתנאל ישראל, קשת 12
Rating:4.842reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 100 גרם חמאה
  • כף סוכר
  • כפית מלח
  • 2 כוסות מים
  • קורנפלור (לרידוד הבצק)

למילוי:

  • 200 גרם פיסטוקים מטוגנים בחמאה
  • כוס סוכר

לסירופ:

  • 2 כוסות מים
  • 2 כוסות סוכר
  • 2 כפות מי ורדים

אופן ההכנה:

1מבשלים על אש נמוכה את הסוכר, המים ומי הוורדים לסירופ

2מטגנים את הפיסטוקים במחבת וטוחנים דק עם סוכר.

3לשים את כל חומרי הבצק יחד עד לקבלת בצק. מגלגלים לגליל ופורסים לעיגולים בגודל שווה. מרדדים את העיגולים לעלי בצק גדולים עם הרבה קורנפלור.

4מסדרים את עלי הבצק בתבנית, שכבה מעל שכבה ומורחים ביניהם חמאה מומסת. אחרי 6 שכבות מפזרים את המילוי באופן שווה, ומסדרים מעל עוד 6 שכבות עלי בצק מופרדים בחמאה.

5אופים בתנור ב-180 מעלות 20-15 דקות, עד להזהבה עדינה מאוד.

6מוציאים מהתנור ויוצקים את הסירופ.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

תגיות:מאסטר שף
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il