
המצרכים :למרנג:
לשאנטי וניל:
לערמונים:
לג'לי וויסקי:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-100 מעלות. 2המרנג: מקציפים את החלבונים במיקסר לקצף חזק. מוסיפים את הסוכר בשני פולסים וממשיכים להקציף. מוסיפים אבקת סוכר בשני פולסים וממשיכים להקציף עוד 2 דקות. 3מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנתר 15 ומזלפים כיפות של מרנג על נייר אפייה. אופים שעה עד שעה ורבע. מקררים. 4כשהמרנג קר לגמרי מגרדים על פומפייה את הקצוות שלו, כדי שהכיפה תשב יפה על הצלחת. 5שוברים בעדינות את הצד שהיה על נייר האפייה ומייצרים בעדינות קערה. 6שאנטי וניל: מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר. כשמתקבלת קצפת רכה מוסיפים את גבינת המסקרפונה וממשיכים להקציף (זהירות שהקצף לא יישבר). מעבירים למקרר. 7טוחנים בבלנדר מוט את הערמונים יחד עם מחית הערמונים והוויסקי, עד לקבלת מרקם חלק. 8ג'לי ויסקי: משרים את הג'לטין במים קרים ומניחים בצד. 9מרתיחים את המים עם הסוכר. כשמבעבע מורידים מהאש ומוסיפים את הוויסקי ומיד את תמיסת הג'לטין. 10שופכים לתבנית אפייה מרובעת עד שגובה הנוזל יהיה בערך חצי ס"מ, ומקררים במקרר למשך חצי שעה לפחות. 11הרכבת המנה: מזלפים את השאנטי לתוך קעריות המרנג בעזרת צנתר של 12 עד 15. מעל השאנטי מזלפים בצורת ספגטי את הערמונים. מוציאים מהמקרר את הג'לי וחותכים בסכין לקוביות קטנות. גורפים אותן בכף לערימה גדולה. 12מניחים על צלחת הגשה את המונט בלאן המוכן, מפזרים בעזרת כף את הג'לי וויסקי ומגישים. כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |