אוכל
אוכל

דיפ דיש פיצה שיקגו סטייל

חיפשתם מתכון לפיצה שתעיף את החברים שלכם? קבלו פיצה שחייבים להכין

|מאסטר שף| פורסם23:05
פיצה שיקגו סטייל - אסף דיי (צילום: נתנאל ישראל, מתוך
צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
Rating:4.530reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • כף וחצי שמרים
  • 2 כפות סוכר
  • כוס ורבע מים חמימים
  • 450 גרם קמח לבן
  • 30 גרם קמח תירס
  • כף צ׳ילי חריף
  • 110 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 2 כפות מלח

לרוטב:

  • 4 כפות שמן זית
  • בצל סגול קצוץ דק דק
  • 7 עגבניות ללא הקליפה והעוקץ, חתוכות לקוביות
  • כף פפריקה מהולה בשתי כפות שמן זית
  • חצי כפית גרגירי כוסברה יבשה
  • מלח, פלפל

תוספות:

  • 300 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • חצי חבילת אנשובי
  • חופן עלי בזיליקום
  • גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1בקערה מערבבים את השמרים הסוכר והמים וממתינים כשבע דקות.

2בקערת המיקסר מערבבים את הקמחים, הצ'ילי, החמאה והמלח לתערובת פירורית ואז מוסיפים את נוזל השמרים. לשים כעשר דקות עד לקבלת בצק חלק נעים, רך אך לא דביק. מתפיחים כחצי שעה או שעד שהבצק יכפיל נפחו.

3רוטב: בסיר מטגנים בשמן זית את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את העגבניות והתבלינים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שכל הנוזלים מהסיר יתאדו ונקבל רוטב סמיך.

4מכינים את הרוטב להגשה: מחממים את כל המרכיבים יחד בסיר, ומבשלים מעט עד לאחידות. מסננים לקבלת רוטב חלק.

5מחממים תנור ל-200 מעלות. מורחים בחמאה תבנית אפייה לפאי או תבנית קפיצית לעוגה בקוטר 24, ומפזרים קמח תירס מעל.

6מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי סנטימטר וחצי בערך. מניחים את הבצק על התבנית כך שיכסה גם את הדפנות ומסירים את השאריות.

7מפזרים את הגבינה בכמות נדיבה על הבצק. מעל הגבינה מפזרים את הבזיליקום והאנשובי. מעל מפזרים את הרוטב בשכבה נדיבה, ומעל הכל מגרדים פרמזן.

8אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-20 דקות, עד שהבצק בדפנות משחים. מקררים מעט ומשחררים מהתבנית.

9מגישים עם הרוטב בצד.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

תגיות:מאסטר שף
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il