אוכל
אוכל

פסטה בצקניות ברוטב עגבניות

אלברט, כמו אלברט, לא צריך יותר מקמח ומים בשביל להתחיל מנה מפוארת. הפעם הוא עשה את זה עם בצקניות שעיצב אחת אחת, ועליהן רוטב פשוט של עגבניות, גמבות וביצה קשה מגוררת

|מאסטר שף| פורסם23:00
פסטה בצקניות ברוטב עגבניות (צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף)
צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף
Rating:4.958reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לבצק:

  • 350 גרם קמח לבן
  • כפית מלח
  • 1 ביצה
  • כוס וחצי מים (או לפי הצורך)

לרוטב:

  • קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות
  • 3 גמבות
  • 1 פלפל הבנרו (או לפי הטעם), קצוץ
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • רבע צרור שמיר, קצוץ
  • חצי כוס מים
  • כפית רסק עגבניות
  • מלח
  • פלפל שחור

להגשה:

  • 2 ביצים קשות
  • עלי שמיר

אופן ההכנה:

1הבצק: מערבבים קמח ומלח ויוצרים גומה במרכז. שוברים פנימה את הביצה ומתחילים לערבב. מוסיפים מים בהדרגה לפי הצורך עד לקבלת בצק יחסית קשה. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לרבע שעה.

2רוטב: שופכים למחבת את העגבניות המרוסקות ומגרדים פנימה את הבשר של הגמבות, ללא הקליפה. מוסיפים את ההבנרו, השום והשמיר.

3מוסיפים את רסק העגבניות, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב. מבשלים כשעה על אש נמוכה. אם יש צורך מוסיפים בזמן הבישול מים.

4מרדדים את הבצק לעובי מ"מ. חותכים אותו לרצועות ברוחב מזלג ואז למלבנים. מניחים מזלג הפוך על משטח העבודה ובעזרת שתי אצבעות מעבירים עליו את מלבני הבצק ליצירת צורת הפסטה.

5מרתיחים סיר עם מים ומלח ומבשלים את הפסטה כ-12 דקות. מסננים.

6מעבירים את הפסטה לצלחת קעורה, מגרדים מעליה ביצה קשה ומוזגים שכבה יפה מהרוטב. מפזרים מעט עלי שמיר טריים ומגישים.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

תגיות:בצקניות
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il