
המצרכים (6 מנות):
למרק:
אופן ההכנה:1מרתיחים בסיר אידוי (של קוסקוס) מים בגובה חצי מגובה הסיר. 2שופכים חצי ק"ג סולת לקערה ואליה מוסיפים בטפטוף כוס מים ויוצרים בתנועות סיבוביות גרגירים קטנים של קוסקוס. כך נוצרים התגבשויות של גרגרים לקוסקוס. שימו לב לא לשפוך את כל המים יחד אחרת נקבל בצק. 3מאחדים את חצי הקילו הנוסף שך הסולת. 4מערבבים לתוך הסולת חצי כוס שמן, מעט מלח ופלפל לבן ומתחילים את פעולת העברת הקוסקוס דרך רשת סינון הנקראת "קישקש" לאט לאט. 5מניחים על סיר אידוי, יוצרים ארבע גומות עם מזלג ומכסים. נותנים לאדים להתפיח את הקוסקוס למשך כ-45 דקות. 6בודקים אם כל הקוסקוס אחיד ומוצק, מוציאים אותו בתנועת הפיכה לתוך קערה רחבה, שופכים 3 כוסות מים ומכסים עם מגבת ונותנים לו לנוח בצד ל20 דקות. 7לאחר 20 דקות, מעבירים את הקוסקוס שוב ברשת ה"קישקש" ומחזירים לסיר האידוי לעוד חצי שעה. 8מכינים את מרק הירקות - מקלפים את הירקות וחותכים לחתיכות גסות. 9בסיר גדול, מטגנים עם מעט שמן קודם את הגזר. מוסיפים מים ומרתיחים. מוסיפים למים את כל הירקות תוך כדי שמירה על הרתיחה. 10מוסיפים למרק את התבלינים ומרתיחים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |