אוכל
אוכל

עוגיות מחלב עם תאנים ומוצרלה

הן רכות, הן נימוחות, יש בהן שילוב טעמים מתוק - מלוח ממכר ולא פחות מ-3 מרכיבים מפתיעים: תבלין מחלב, גבינת מוצרלה ותאנים. קבלו את העוגיות של איציק בטשווילי ששופטי מאסטר שף התאהבו בהן

|מאסטר שף| פורסם15:23
עוגיות מחלב עם תאנים ומוצרלה (צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף)
צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף
Rating:4.823reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 700 גרם קמח תופח
  • 250 גרם חמאה
  • 1 כפית מחלב
  • 4 כפות סוכר
  • 2 ביצים

למילוי:

  • 5 תאנים
  • 3 כפות סוכר
  • קורט מחלב
  • כדור מוצרלה טריה

לקישוט:

  • אבקת סוכר
  • קורט מחלב

אופן ההכנה:

1מעבדים את הקמח, החמאה, המחלב, הסוכר והביצים במעבד מזון בפולסים קצרים עד לקבלת בצק.

2מוציאים את הבצק ולשים אותו על משטח מקומח לקבלת גוש בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

3חותכים את התאנים לקוביות קטנות ושמים במחבת יחד עם הסוכר והמחלב. מחממים על אש בינונית עד שהסוכר נמס והופך לקרמל שמצפה את התאנים. מניחים בצד לקירור.

4חותכים את המוצרלה לקוביות בגודל אחד וחצי ס"מ ומנגבים משאריות נוזלים.

5מחממים תנור ל-180 מעלות.

6מוציאים את הבצק מהמקרר לשים אותו כדי לרכך אותו מעט. מרדדים לעלה בעובי של חצי ס"מ. קורצים עיגולים בעזרת כוס או חותכן.

7על חצי מכמות העיגולים מניחים קובית תאנה, קוביית מוצרלה וקורט מלח.

8מכסים את עיגולי הבצק בעיגולים ללא התוספות ומהדקים את השוליים.

9אופים את העוגיות כ-12 דקות, עד שהבצק מזהיב. מצננים את העוגיות.

10מערבבים מעט אבקת סוכר עם קורט מחלב ומפזרים מעל העוגיות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il