אוכל
אוכל

פראטה תפוחי אדמה וגבינה עם ראיטה וצ'אטני

ארוחה הודית כהלכתה המכילה שלוש מנות: פראטה ממולאת תפוחי אדמה וגבינת קש, ראיטה וצ'אטני עגבניות ופלפלים חריפים

|מאסטר שף| פורסם11:38
פראטה וראיטה של סרנדה דילבסקי (צילום: דניאל בר און)
צילום: דניאל בר און
Rating:4.8118reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לפראטה:

  • 3 תפוח אדמה

  • כף ג'ינג'ר שעבר מעיכה
  • 3 שיני שום
  • צ'ילי אדום
  • 150 גרם גבינת קש
  • חופן כוסברה טרייה
  • כפית מלח
  • כפית אבקת צ'ילי
  • כפית גראם מסלה
  • כפית אבקת כוסברה טחונה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 2 כוסות קמח
  • כפית מלח
  • כוס מים

לראייטה:

  • 2.5 כוסות יוגורט עיזים

  • מלפפון
  • 2 שיני שום
  • 3 כפות שומשום
  • כוס קמח חומוס

לצ'אטני עגבניות:

  • 4 עגבניות

  • פלפל אדום חריף
  • פלפל ירוק חריף
  • ג'ינג'ר (בגודל כף)
  • כפית זרעי חרדל
  • כפית כורכום
  • 1/2 כפית סוכר
  • 2 כפיות אבקת כוסברה טחונה
  • כפית אבקת מנגו יבש
  • חופן כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1הפראטה: מבשלים את תפוחי האדמה במים עד לריכוך. כותשים את הג'ינג'ר, השום והצ'ילי האדום למעין משחה ומוסיפים לקערה. מגרדים גבינת קש בפומפיה ומוסיפים לקערה. מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים לקערה. קוצצים כוסברה טרייה ומוסיפים לקערה. מוסיפים את יתר התבלינים ומערבבים.

2בקערה נפרדת שמים את הקמח, המלח והמים ולשים לכדי בצק. מרדדים לעובי של ס"מ ומכינים 2 חתיכות עגולות בגודל צלחת הגשה. לוקחים עיגול בצק ויוצקים מעליו את המילוי בעובי אחיד של 2.5 ס"מ וסוגרים עם עיגול הבצק השני. מרדדים בעדינות עם מערוך, מטגנים במחבת כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה.

3הראייטה: בקערה שמים יוגורט, מגרדים מלפפון בפומפיה ומוסיפים לקערה. כותשים שום, במחבת קולים שומשום ומוסיפים את שניהם לקערה. מוסיפים מים לקמח החומוס עד לקבלת מרקם משחתי ובעזרת כף מחוררת מסובבים במהירות בין כפות הידיים ליצירת עיגולים קטנים, מטגנים במחבת עד להזהבה. מניחים לצד הקערה עם המטבל.

4הצ'טני עגבניות: חותכים עגבניות ופלפלים לקוביות ואת הג'ינג'ר לרצועות. מטגנים במחבת זרעי חרדל, מוסיפים את הפלפלים החריפים, מטגנים 2-3 דקות, מוסיפים ג'ינג'ר וממשיכים לטגן 1-2 דקות נוספות. מוסיפים עגבניות ואת יתר התבלינים, מבשלים 25-30 דקות ומוסיפים כוסברה קצוצה.

5הרכבת המנה: על פלטה גדולה, מסדרים בצד אחד פרטה, בצד שני ראייטה בתוך צלוחית וצ'טני בצלוחית קטנה. מפזרים מעל נגיעות גבינת קש וכוסברה טרייה מעל הפרטה.*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il