אוכל
אוכל

פילה לברק על מצע קינואה

דג ים לבן מוגש עם קינואה, קשיו מתובל ורוטב לימון חריף

|מאסטר שף| פורסם20:04
פילה לברק (תמונת AVI: mako)
Rating:4.27reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

לדג:

  • 4 יחידות פילה לברק עם העור (אפשר להחליף בכל דג ים לבן, מומלץ לוקוס)
  • קמח (לקימוח הדג)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 3 כפות שמן זית, לטיגון

לקינואה:

  • 2 כוסות קינואה שטופה
  • כפית מלח

לקשיו המתובל:

  • קשיו לא קלוי
  • 70 גרם חמאה
  • פפריקה חריפה לפי הטעם
  • 20 גרם אבקת סוכר

לרוטב לימון חריף:

  • 1 וחצי פלפל צ'ילי אדום, נקי מגרעינים
  • 30 מ"ל רוטב סויה
  • 50 מ"ל מיץ לימון
  • 150 מ"ל שמן
  • קורט מלח
  • כפית ורבע כמון
  • כפית פפריקה חריפה
  • כפית וחצי פלפל שחור
  • 2 כפיות סוכר
  • 2 כפיות שום קצוץ

אופן ההכנה:

1מתחילים בהכנת הקינואה: שוטפים את הקינואה במים ומסננים. מוסיפים 4 כוסות מים קרים וכפית מלח. מבשלים כ-20 דקות עד שכל המים נספגים והקינואה מוכנה.

2מכינים את הקשיו המתובל: מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. ממיסים במחבת את החמאה. מוסיפים את הפפריקה החריפה (לפי החריפות הרצויה) ואבקת הסוכר ומערבבים במשך דקה.

3מוסיפים את הקשיו ומגלגלים ברוטב עד שכל הקשיו מצופה. מערבבים עד שהתערובת מתחילה להתקרמל. שופכים מיד על התבנית המרופדת. אופים עד שהקשיו מתייבש, עניין של כמה דקות. נזהרים לא לשרוף.

4מכינים את רוטב הלימון: קוצצים את הצ'ילי (רצוי עם כפפות). מעבירים את כל החומרים לבלנדר וטוחנים שתי דקות. טועמים ומתקנים תיבול. שומרים בצד.

5מכינים את הדגים: שמים קמח בצלחת. מקמחים כל פילה מהצד של העור. מתבלים את הצד ללא העור במלח ופלפל שחור.

6מחממים את השמן במחבת. מניחים את הפילטים על צד העור ומטגנים 4-5 דקות. בודקים באמצעות מרית את מידת העשייה. הופכים לצד השני ומטגנים עוד כ-2 דקות. מעבירים את הפילטים לצלחת עם נייר סופג.

הרכבת המנה:

1ממלאים קערה קטנה בקינואה. דוחסים את הקינואה קלות. הופכים מעל הקערה צלחת כך שהקערה בצד של הצלחת (לא במרכז) ובזריזות הופכים את הצלחת והקערה כך שהקערה על הצלחת. מרימים את הקערה בזהירות. בשלב הזה אנחנו אמורים לקבל ערמה של קינואה בצורת הקערה, בצד של הצלחת.

2מפזרים כמה קשיו מתובלים מסביב.

3משעינים את הפילט של הדג כך שהוא במרכז הצלחת ונשען על התלולית של הקינואה.

4שופכים כף מהרוטב החריף בכל אחד מצדי הצלחת, ועם גב הכף בתנועת משיכה יוצרים מהרוטב מעין צורה של משיכת מכחול.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il