
המצרכים (4 מנות):לדג:
לקינואה:
לקשיו המתובל:
לרוטב לימון חריף:
אופן ההכנה:1מתחילים בהכנת הקינואה: שוטפים את הקינואה במים ומסננים. מוסיפים 4 כוסות מים קרים וכפית מלח. מבשלים כ-20 דקות עד שכל המים נספגים והקינואה מוכנה. 2מכינים את הקשיו המתובל: מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. ממיסים במחבת את החמאה. מוסיפים את הפפריקה החריפה (לפי החריפות הרצויה) ואבקת הסוכר ומערבבים במשך דקה. 3מוסיפים את הקשיו ומגלגלים ברוטב עד שכל הקשיו מצופה. מערבבים עד שהתערובת מתחילה להתקרמל. שופכים מיד על התבנית המרופדת. אופים עד שהקשיו מתייבש, עניין של כמה דקות. נזהרים לא לשרוף. 4מכינים את רוטב הלימון: קוצצים את הצ'ילי (רצוי עם כפפות). מעבירים את כל החומרים לבלנדר וטוחנים שתי דקות. טועמים ומתקנים תיבול. שומרים בצד. 5מכינים את הדגים: שמים קמח בצלחת. מקמחים כל פילה מהצד של העור. מתבלים את הצד ללא העור במלח ופלפל שחור. 6מחממים את השמן במחבת. מניחים את הפילטים על צד העור ומטגנים 4-5 דקות. בודקים באמצעות מרית את מידת העשייה. הופכים לצד השני ומטגנים עוד כ-2 דקות. מעבירים את הפילטים לצלחת עם נייר סופג. הרכבת המנה: 1ממלאים קערה קטנה בקינואה. דוחסים את הקינואה קלות. הופכים מעל הקערה צלחת כך שהקערה בצד של הצלחת (לא במרכז) ובזריזות הופכים את הצלחת והקערה כך שהקערה על הצלחת. מרימים את הקערה בזהירות. בשלב הזה אנחנו אמורים לקבל ערמה של קינואה בצורת הקערה, בצד של הצלחת. 2מפזרים כמה קשיו מתובלים מסביב. 3משעינים את הפילט של הדג כך שהוא במרכז הצלחת ונשען על התלולית של הקינואה. 4שופכים כף מהרוטב החריף בכל אחד מצדי הצלחת, ועם גב הכף בתנועת משיכה יוצרים מהרוטב מעין צורה של משיכת מכחול. מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |