מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

סורבה פלפלים כתומים עם קרקרים של פולנטה

סורבה פלפלים קלויים בשילוב טעמים מרתק, מוגש עם קרקר פריך של פולנטה. וכל זה בלי מוצרים מן החי

|מאסטר שף| פורסם15:36
סורבה פלפל עם קרקר תירס (תמונת AVI: mako)

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לסורבה:

  • 7 פלפלים כתומים
  • 1 בצל, קצוץ
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • כף סוכר

לקרקר הפולנטה:

  • 3 כוסות מים
  • כפית מלח
  • כפית אורגנו
  • חצי כפית פלפל אדום חריף
  • 1 כוס פולנטה
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1קולים את הפלפלים הכתומים בגריל.

2מטגנים את הבצל והשום בשמן זית עד הזהבה.

3קולפים ומנקים את הפלפלים הקלויים ומוסיפים את הבצל והשום. טוחנים ומסננים.

4מוסיפים לתערובת את הבלסמי והסוכר.

5מערבבים ומעבירים למכונת גלידה.

6מעבירים את כל חומרי הקרקר למעט הפולנטה לסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפולנטה לאט לאט ותוך כדי בחישה.

7מנמיכים את האש וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה מאוד.

8מורחים את תערובת הפולנטה לעלה דק על נייר אפייה מרוח בשמן זית וזולפים עוד שמן זית מלמעלה.

9אופים בגריל עד שנוצר ציפוי קשה ומוזהב.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il