אוכל
אוכל

שפתה ברנג'י - קציצות אורז וירק

אין כמו מתכוני הילדות עליהם גדלנו. המתכון הבא של דיאנה רחמי הוא שיר הלל למטבח הפרסי, עם קציצות אורז והמון עשבים טריים קצוצים שמתערבבים להם יחדיו לתבשיל נוסטלגי

|mako אוכל| פורסם15:09
שפתה ברנג'י - קציצות אורז וירק (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת
Rating:4.8509reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

לקציצות:

  • 1 כוס אורז בסמטי
  • 350 גרם בשר בקר
  • 300 גרם בשר הודו טחון
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור כוסברה
  • צרור תרד
  • צרור שמיר
  • עלים מסלרי אחד
  • 2 בצלים בגודל בינוני, קלופים, מגוררים וסחוטים
  • כפית כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • רבע כוס שמן

לרוטב:

  • 3-4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים בגודל בינוני, פרוסים דק
  • 5 עגבניות, חתוכות לקוביות
  • 4 שיני שום, פרוסות דק
  • כפית פפריקה מתוקה
  • 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות
  • קופסת רסק עגבניות קטנה (2 כפות רסק)
  • 3 לימונים פרסיים
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1שוטפים את הירק (כוסברה, תרד, שמיר, פטרוזיליה uסלרי) וקוצצים היטב.

2שוטפים את האורז היטב.

3שמים את שני סוגי הבשר הטחון בקערה ומוסיפים את הירק, האורז והבצלים המגוררים. מתבלים במלח, פלפל שחור וכורכום.

4מוסיפים רבע כוס שמן ומערבבים לתערובת אחידה.

5מכינים את הקוטב: מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח.

6מוסיפים לסיר את הבצלים, העגבניות, השום והפפריקה המתוקה. מבשלים יחד תוך כדי ערבוב 5-6 דקות.

7מוסיפים את רצועות הפלפל האדום ורסק העגבניות.

8ממלאים את הסיר במים עד חציו ומביאים לרתיחה.

9מוסיפים לסיר את הלימונים הפרסיים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

10מכינים כדורי בשר מתערובת הבשר ומכניסים למרק. מבשלים כ-40 דקות, עד שהבשר התבשל לחלוטין. לפני ההגשה טועמים ומתקנים תיבול.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il