אוכל
אוכל

עוגת פירורים וירקות פיקנטית

פאי חריף עם בצק מיוחד, מלית ירקות מתובלת ובצק פירורים נימוח מעל הכל

|מאסטר שף| פורסם19:51
שטרויזל פיקנטי (תמונת AVI: mako)
Rating:3.238reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

לבצק הראשון:

  • 500 גרם קמח
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 15 גרם שמרים יבשים
  • 1 כף תימין
  • חצי כפית פלפל שאטה גרוס
  • חצי כוס שמן זית
  • כוס וחצי מים

לבצק השני:

  • 150 גרם חמאה (בטמפרטורה של כ-18 מעלות, חתוכה לקוביות)
  • 100 גרם קמח
  • 50 גרם סוכר
  • 1 כפית טבסקו
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כפית תימין

למלית:

  • 10 בצלים גדולים
  • 50 גרם חמאה
  • שמן זית
  • 3 גזרים
  • 3 גמבות
  • כף אבקת קארי
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1הבצק הראשון: מערבבים את הקמח עם המלח, השמרים והתבלינים במיקסר. מוסיפים שמן זית תוך כדי ערבוב ולישה לאט לאט ומוסיפים את המים על פי הצורך.

2לאחר שהתערבב במיקסר מוציאים את הבצק ולשים על משטח עבודה כ-10 דקות. יוצרים כדור, מקמחים אותו ומניחים בקערה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשאירים במקום חמים (30 מעלות) עד שתופח לנפח כפול.

3הבצק השני: מערבבים את החמאה במיקסר עם וו גיטרה ומוסיפים את כל המרכיבים תוך ערבוב. כשנוצר בצק מוציאים ומעבירים למקרר.

4המלית: חותכים את הבצלים לצורת ירח ומטגנים במחבת גדולה בחמאה ושמן זית.

5חותכים את הגזר למקלות דקים של 13 ס"מ ומוסיפים למחבת. חותכים את הגמבה למקלות ומוסיפים למחבת. מוסיפים את הקארי, המלח והפלפל לפי הטעם וממשיכים בטיגון על אש נמוכה עד שמתרכך.

6אחרי שהבצק הראשון תפח לשים עוד קצת ומרדדים על נייר אפייה לגודל של תבנית אפייה, מכסים במגבת ומניחים במקום יבש ללא רוח למשך 20 דקות. בתום ה-20 דקות מפזרים על הבצק את המלית.

7מפזרים מלמעלה את בצק הפירורים ואופים 25 דקות ב-180 מעלות, עד שבצק השמרים אפוי.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il