אוכל
אוכל

אוסובוקו עם ורניקס של שלי הרמן

התרומה של שלי הרמן לאודישנים של מאסטר שף: מנה נדיבה של בשר עם קרפלך תפוחי אדמה והרבה בצל מטוגן. השופטים לא ידעו מאיפה זה בא להם, מה אתכם?

|מאסטר שף| פורסם12:08
אוסובוקו (תמונת AVI: mako)
Rating:4.5111reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לאוסובוקו:

  • נתחי אוסובוקו
  • מעט שמן לטיגון
  • בצל
  • מלח ופלפל
  • 3 בצלים נוספים (שיהוו מצע לוורניקס)

לוורניקס:

  • בצל
  • מעט שמן, לטיגון
  • 3 תפוחי אדמה
  • 500 גרם קמח
  • 1 ביצה
  • 50 גרם חמאה או מרגרינה

לבצלי השאלוט:

  • 500 גרם בצל שאלוט, קלוף
  • שמן לטיגון
  • מיץ מחצי לימון
  • סילאן

אופן ההכנה:

האוסובוקו:

1ממליחים ומפלפלים את הבשר, וקוצצים את הבצל.

2מחממים מעט שמן בסיר לחץ ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים מעט.

3מוסיפים את הבשר ומטגנים לסגירה מכל הצדדים.

4מוסיפים מים וסוגרים את סיר הלחץ. מבשלים על אש גבוהה עד ששומעים שריקה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 30-35 דקות.

5במחבת נפרדת חותכים 3 בצלים לרצועות ומטגנים עד להזהבה.

הוורניקס:

1מתחילים במלית: קוצצים את הבצל ומטגנים עד הזהבה.

2חותכים את תפוחי האדמה לקוביות, ומבשלים במים עד לריכוך. שומרים את מי הבישול.

3מועכים את תפוחי האדמה לפירה ומערבבים עם הבצל המטוגן.

4מכינים את הבצק: מערבבים את כל מרכיבי הבצק ומוסיפים בהדרגה ממי הבישול של תפוחי האדמה, עד שמתקבל בצק רך.

5מרדדים את הבצק, קורצים עיגולים, מוסיפים כפית מהמילוי וסוגרים.

6מרתיחים בסיר מים ומעט מלח, ומכניסים את הכיסונים. מבשלים כמה דקות ומוציאים.

7מכניסים ישר למחבת עם הבצל המטוגן (חובה להכניס למקום שומני).

לבצלי השאלוט:

1מרתיחים ומסננים את בצלי השאלוט (נותנים להם רק חצי בישול).

2מחממים שמן במחבת גדולה ומוסיפים את הבצלים, שיקבלו מכת חום.

3מוסיפים מעט מים, מיץ לימון וסילאן, מכסים ומבשלים על אש קטנה. כשהבצלים מתרככים מכניסים אותם לתנור למספר דקות להשחמה.

4מגישים עם האוסובוקו והוורניקס.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il