אוכל
אוכל

פלאפל לוביה (באג'יה)

את הפלאפל הזה מכינים לא מחומוס אלא משעועית לוביה (שימו לב, היא צריכה השריה ארוכה), ולא פחות חשוב - מגלגלים בידיים. אחרת זה פשוט לא יוצא אותו הדבר

|מאסטר שף| פורסם23:00
פלאפל לוביה (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף 8", שידורי קשת
Rating:4.665reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • חצי קילו לוביה (שעועית עין שחורה)
  • צרור כוסברה
  • 2 פלפלים ירוקים חריפים
  • 2 שיני שום
  • 3 בצלי שאלוט
  • חצי צרור בצל ירוק
  • כף גדושה זרעי כמון
  • כף גדושה זרעי כוסברה
  • כפית זרעי קימל
  • 2 כפות מלח
  • כף פלפל שחור
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1משרים את הלוביה בהרבה מים 24 שעות. מסננים ושוטפים.

2טוחנים יחד את הלוביה, הכוסברה, הפלפל החריף, השום, הבצלים, זרעי כמון, זרעי הכוסברה וזרעי קימל. מפסיקים את הטחינה כשהמרקם של הלוביה עדיין מעט גס. מתבלים במלח ופלפל שחור.

3מחממים שמן לטיגון עמוק, מגלגלים כדורים בידיים ומטגנים להזהבה.

4מגישים עם רוטב חילבה, טחינה ירוקה ועגבניות מרוסקות.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il