1מכינים את ציר הדגים: בסיר לחץ, שמים את הלוקוס, הסרדינים, העגבנייה, הגזר והבצל. מוסיפים מים עד לכיסוי. מבשלים חצי שעה (אפשר גם כשעה בסיר רגיל). מסננים ומחזירים את הציר הנקי לסיר.
2בינתיים מכינים את האורז: בסיר בינוני מחממים את שמן הקוקוס יחד עם האורז. כשהוא חם, מוסיפים את המים, חלב הקוקוס והמלח. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-18 דקות בלי לפתוח את הסיר. מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור לעוד 5 דקות.
3מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל, עלי הכפיר ליים, הלמון גראס, הגלנגל, הקארי, הבזיליקום, רוטב הדגים, הצ'ילי, הפטריות, ושיני השום. מקפיצים הכל כ-5 דקות, ומוסיפים לציר הנקי בסיר.
4מחממים מחדש את המרק ומגישים אותו עם האורז בצד ועם רבעי ליים.
המתכונים מופיעים כפי שהובאו לנו על ידי המתמודדים.