אוכל
אוכל

פאי רועים במילוי לוקוס, פטריות וגבינה

שומרי הכשרות יחגגו על הוראיציה הכשרה למתכון האנגלי הנפלא הזה. פאי משגע שקשה לעמוד בפניו

|null| פורסם17:16
פאי פרג בן עמי (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור
Rating:3.84reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (2 מנות):

לבצק הפריך (קלתית בקוטר 26 ס"מ)

  • 300 גרם קמח
  • 10 גרם מלח
  • 200 גרם חמאה
  • 1 ביצה

למלית

  • 25 גרם חמאה ללא מלח
  • 1 חבילת פטריות שמפניון או פורטובלו
  • שן שום קצוצה
  • 200 גרם נתחי דג לוקוס
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/3 חבילת גבינת עיזים מסוג סנט מור

לפירה

  • 3 תפו"א גדולים מבושלים עד ריכוך
  • מלח
  • פלפל
  • חופן רוזמרין קצוץ
  • אגוז מוסקט לפי הטעם
  • 25 גרם חמאה
  • 1 ביצה

לקישוט

  • אנטיפסטי של בצל ירוק

אופן ההכנה:

אופן הכנת הקלתית

1מערבבים במעבד מזון את הקמח והמלח מוסיפים את החמאה ומעבדים עד קבלת תערובת פירורית.

2מוסיפים את הביצה ומערבבים כמה שניות (יש להימנע מעיבוד יתר).

3מכסים בניילון נצמד ומקררים כשעה.

4מרדדים בצק לעובי של חצי ס"מ ומרפדים תבנית אפייה מתאימה.

5את התבנית המרופדת בבצק אופים "אפיה עיוורת" (180 מעלות) עם משקולת קטניות כלשהי (יכול להיות כל סוג של קטניה גדולה) כ- 20 דקות, מסירים את המשקולת ואופים עוד כ- 10 דקות עד להזהבה קלה. מניחים בצד לצינון.

אופן הכנת המלית

1ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הפטריות ומקפיצים כדקה.

2מוסיפים את השום ומטגנים עד שעולה ארומה של שום בריא.

3מוסיפים את נתחי הדג ומבשלים קלות - עד שמעטפת הדג מלבינה.

4מניחים בצד.

אופן הכנת הפירה

בקערה גדולה מניחים את כל מרכיבי המילית ובעזרת מועך – מועכים לעיסה בעלת מרקם גבשושי.

הרכבת הפאי

1על הקלתית האפויה מסדרים את נתחי הדג והפטריות.

2מגרדים מעל את גבינת העיזים ובעזרת מזלף מזלפים את הפירה על המילוי שבתוך הפאי.

3אופים בחום של 180 מעלות כ- 25-30 דקות.

הגשה

בצלחת לבנה שטוחה מניחים את הפאי, ומסביבו מסדרים את האנטיפסטי של הבצל הירוק. בתיאבון.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il