
המצרכים (4 מנות):לאורז
לשוקיים
אופן ההכנה:1להכנת האורז: מטגנים מעט את האורז עם שמן השומשום. מוסיפים חצי כפית מלח ואת כוס המים הרותחים ונותנים לאורז לרתוח. מנמיכים את האש, מכסים ונותנים לו להתבשל לפחות 40 דקות. 2מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה על מנת שיתרכך מהאדים למשך 10-15 דקות נוספות. 3קוצצים את שני גבעולי הסלרי לרוחב למעין עיגולים, את המנגו חותכים לקוביות, מוסיפים את אגוזי המלך והחמוציות ומערבבים הכול יחד. 4פותחים את מכסה האורז – מקררים מעט, מעבירים לקערת זכוכית ומוסיפים את תערובת הסלרי, המנגו האגוזים והחמוציות. 5מערבבים הכול יחד, מוסיפים מעט פלפל שחור גרוס ומתקנים טעמים עם מלח ומעט שמן שומשום טרי. 6להכנת השוקיים: מחממים את שמן השומשום במחבת, מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים עד לריכוך. מוסיפים את שן השום ומטגנים גם אותה. מעבירים את תערובת הבצל והשום לקערית ושומרים על שמן השומשום שבמחבת. 7ממליחים ומפלפלים מעט את השוקיים ומכניסים אותם להשחים במחבת עם שמן השומשום בו השתמשנו. 8לאחר שהשוקיים משחימות מעט מכל הצדדים, מוסיפים למחבת את תערובת הבצל והשום. מוסיפים לתערובת סנטימטר ג'ינג'ר קצוץ, וגרדת לימון. 9מוציאים את חלב הקוקוס לתוך קערית, אליה מגרדים את האגוז המוסקט. מוסיפים מעט צ'ילי מתוק לפי הטעם, מעט מלח ופלפל בעדינות. 10את כל תערובת החלב שופכים למחבת על העוף, ומשאירים אותו שיתבשל על אש נמוכה עד שמתרכך, לפחות חצי שעה. 11בדקות האחרונות לפני תום הבישול מוסיפים לתבשיל את הכוסברה והנענע הקצוצה. מורידים מהאש ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |