אוכל
אוכל

עוף בחלב קוקוס עם אורז פרא, סלרי ומנגו

שוקי עוף ברוטב מתקתק ובליווי אורז מלא עם אגוזים וחמוציות - מנה חגיגית ומזינה

|מאסטר שף| פורסם12:01
המנה של אראלה קנושי
Rating:3.517reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

לאורז

  • 1/2 כוס אורז פרא מלא שחור ובהיר שטוף

  • מומלץ להשרות חצי שעה מראש במים רותחים
  • 1/2כף שמן שומשום
  • כוס ורבע מים רותחים
  • 2 גבעולי סלרי אמריקאי
  • 1 מנגו
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קלויים – בסיר ללא שמן
  • 1/2כוס חמוציות

לשוקיים

  • 1 כף שמן שומשום

  • 1/2 בצל סגול חתוך לקוביות
  • 1 שן שום
  • 2 שוקיים של עוף
  • סנטימטר ג'ינג'ר קצוץ
  • גרדת לימון של לימון שלם
  • 1/2 קופסת חלב קוקוס
  • 1אגוז מוסקט מגורד
  • מעט צ'ילי מתוק לטיבול
  • חופן כוסברה טרייה קצוצה
  • חופן נענע טרייה קצוצה

אופן ההכנה:

1להכנת האורז: מטגנים מעט את האורז עם שמן השומשום. מוסיפים חצי כפית מלח ואת כוס המים הרותחים ונותנים לאורז לרתוח. מנמיכים את האש, מכסים ונותנים לו להתבשל לפחות 40 דקות.

2מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה על מנת שיתרכך מהאדים למשך 10-15 דקות נוספות.

3קוצצים את שני גבעולי הסלרי לרוחב למעין עיגולים, את המנגו חותכים לקוביות, מוסיפים את אגוזי המלך והחמוציות ומערבבים הכול יחד.

4פותחים את מכסה האורז – מקררים מעט, מעבירים לקערת זכוכית ומוסיפים את תערובת הסלרי, המנגו האגוזים והחמוציות.

5מערבבים הכול יחד, מוסיפים מעט פלפל שחור גרוס ומתקנים טעמים עם מלח ומעט שמן שומשום טרי.

6להכנת השוקיים: מחממים את שמן השומשום במחבת, מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים עד לריכוך. מוסיפים את שן השום ומטגנים גם אותה. מעבירים את תערובת הבצל והשום לקערית ושומרים על שמן השומשום שבמחבת.

7ממליחים ומפלפלים מעט את השוקיים ומכניסים אותם להשחים במחבת עם שמן השומשום בו השתמשנו.

8לאחר שהשוקיים משחימות מעט מכל הצדדים, מוסיפים למחבת את תערובת הבצל והשום. מוסיפים לתערובת סנטימטר ג'ינג'ר קצוץ, וגרדת לימון.

9מוציאים את חלב הקוקוס לתוך קערית, אליה מגרדים את האגוז המוסקט. מוסיפים מעט צ'ילי מתוק לפי הטעם, מעט מלח ופלפל בעדינות.

10את כל תערובת החלב שופכים למחבת על העוף, ומשאירים אותו שיתבשל על אש נמוכה עד שמתרכך, לפחות חצי שעה.

11בדקות האחרונות לפני תום הבישול מוסיפים לתבשיל את הכוסברה והנענע הקצוצה. מורידים מהאש ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il