אוכל
אוכל

שווארמה כרוב

פיתות קטנות ורכות, עם ניחוחות של כרוב וטלה, נשיקה של טחינה וסלט מרענן – או בקיצור חלום שלנו

|מאסטר שף| פורסם23:05
שווארמה כרוב - גיא בימקה (צילום: נתנאל ישראל, מתוך
צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
Rating:448reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לפיתות:

  • חצי ק"ג קמח
  • 300 מ"ל מים
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • כפית מלח
  • כף סוכר
  • 3 כפות שמן זית

לשווארמה:

  • 200 גרם שומן כבש
  • חצי כרוב לבן
  • כף כורכום
  • כף כוסברה טחונה
  • כף כמון
  • מלח, פלפל
  • חצי כוס שמן זית

לסלט:

  • 2 עגבניות
  • חצי פלפל חריף
  • חצי בצל סגול
  • חצי לימון
  • כף שמן זית

לטחינה:

  • 4 כפות טחינה גולמית
  • חצי לימון
  • קורט מלח
  • מים

אופן ההכנה:

1מערבבים מים ושמרים ומשהים ל-5 דקות. מוסיפים קמח, מלח, סוכר ושמן ולשים 7-5 דקות. מכסים ומתפיחים עד להכפלת נפח.

2ממיסים שומן כבש על אש בינונית. מערבבים את כל התבלינים בקערה.

3חותכים את חצי הכרוב לרבעים, מעין "סטייקים" של כרוב, ומניחים בתבנית. מברישים את הכרוב בשומן הכבש המומס ומפזרים חצי מתערובת התבלינים על הכרוב. הופכים את הכרוב וחוזרים על פעולת ההברשה ופיזור התבלינים.

4מטפטפים את שמן הזית מעל הכל וצולים בתנור ב-200 מעלות 25 דקות, עד שהכרוב חרוך לחלוטין.

5מוציאים מהתנור ומעבירים את הכרוב למסננת כדי להיפטר מעודפי שמן. מעבירים לקרש חיתוך וקוצצים את הכרוב לחתיכות קטנות.

10קוצצים דק את כל מרכיבי הסלט. מכינים טחינה נוזלית יחסית.

11לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, מרדדים לעלה בעובי 1 ס״מ, וקורצים עיגולי מיני פיתות (בקוטר 8 ס"מ) מסדרים בתבנית ומתפיחים מכוסה 10 דקות נוספות.

12מכניסים לתנור על חום מקסימלי במצב טורבו עד שהפיתות מתנפחות ומקבלות צבע.

13מרכיבים: יוצרים פתח בפיתה, מורחים טחינה ומכניסים כפית סלט, כף וחצי של שווארמה כרוב, מעל הכרוב חצי כפית טחינה ונגיעה מהסלט מעל הכל.

מתכוני מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

תגיות:מאסטר שף
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il