1מתחילים בהכנת הפירורים בשני הטעמים: מחלקים חצי מחומרי הפירורים ל-2 קערות (50 גרם חמאה לקערה אחת, 50 לשנייה וכך הלאה). אל פירורי הווניל מוסיפים אגוזי לוז ואל פירורי השוקולד קקאו. מעבדים את שתי הקערות עד לקבלת מרקם פירורי הדומה לחול. משטחים את הפירורים על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 כ-15 דקות. מוציאים, נותנים לבצק להתקרר מעט ומפוררים שוב.
2מכינים גאנאש: מביאים את השמנת מתוקה לרתיחה עדינה. מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד לשמנת. בוחשים עד קבלת מסה חלקה ואחידה. נותנים לתערובת להתקרר מעט.
3לקרם גבינה: במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה 3-5 דקות עד להתייצבות. תוך כדי פעולה מוסיפים את אבקת הסוכר בהדרגה. מוציאים את הקצפת מהמערבל ומקפלים פנימה את גבינת המסקרפונה ולאחר מכן את גבינת הריקוטה עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. מוסיפים את גרידת התפוז ואת מיץ הלימון. אם חסר סוכר, ניתן להוסיף כעת. מעבירים למקרר לחצי שעה לפחות או במקפיא ל-15 דקות עד להתייצבות.
4בונים בצנצנת את השכבות לפי צבעים: פירורי בצק השוקולד, שכבת הגבינה פירורי בצק הווניל וכן הלאה, עד למילוי הכוס.
>> לכל המתכונים במדור