אוכל
אוכל

אופס, נשפך לי הקפה

קינוח קפה חגיגי ומרשים עם חול שוקולד, קוביות קפה, בצק פריך, קציפת שמנת, עיגולי בישקוטי באספרסו וגנאש קפה. הכל ביחד זה "וואו" אמיתי על הצלחת, אבל אנחנו מרשים לכם להכין גם רק חלק מהמרכיבים

|מאסטר שף| פורסם12:07
משימת קינוח קפה - מאסטר שף (צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף)
צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף
Rating:429reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לחול השוקולד:

  • 100 גרם סוכר
  • 100 מ"ל מים
  • 30 גרם שוקולד מריר מעולה, 81 אחוז מוצקי קקאו

לקוביות הקפה:

  • 3 מנות אספרסו
  • סוכר לפי הטעם
  • כפית אגר אגר

לבצק הפריך:

  • 150 גרם קמח לבן
  • 100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • קורט קינמון
  • 30 גרם אבקת סוכר

לקציפת השמנת ועיגולי בישקוטי:

  • שמנת מתוקה
  • סוכר
  • אספרסו

    עוגיות בישקוטי

לגנאש:

  • 70 גרם שמנת מתוקה
  • מנה של אספרסו
  • 200 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה:

1חול שוקולד: מחממים את הסוכר והמים לטמפרטורה של 130 מעלות.

2מוסיפים את השוקולד המריר ומערבבים במהירות עד לקבלת טקסטורה של אדמה.

3קוביות קפה: מבשלים את האספרסו עם הסוכר והאגר אגר כ-3 דקות ברתיחה, מעבירים לתבנית ושולחים למקרר לשעה. לאחר הקירור חותכים לקוביות.

4בצק פריך: מערבבים את הקמח עם החמאה, הקינמון ואבקת הסוכר. מעבדים במעבד מזון ומרדדים.

5אופים את הבצק המרודד כ-15 דקות בחום של 180 מעלות.

6קציפת שמנת: מקציפים את השמנת עם הסוכר ומקפלים פנימה את האספרסו. מצננים.

7טובלים בישקוטי בקפה וחורצים עם רינג לצורת עיגולים.

8הגנאש: מחממים את השמנת עם האספרסו. כשהנוזל מגיע לרתיחה שופכים פנימה את השוקולד הלבן, ומערבבים היטב. מעבירים לשעה במקרר.

9הרכבת המנה: מניחים על הצלחת קצת מכל דבר.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים למערכת אוכל טוב.

לכל אוהבי הקפה ההרפתקנים - נספרסו השיקה עכשיו מהדורה מוגבלת של תערובות קפה בטעמי עוגות וינאיות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il