אוכל
אוכל

קובה

מתכון למנה המסורתית של כופתאות חיטה וסולת במילוי בשר טחון. מומלץ מאוד

|מאסטר שף| פורסם11:46
קובה דלעת (תמונת AVI: mako)
Rating:3.951reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

המרכיבים:

  • כוס ג'ריש
  • 300 גרם בשר בקר טחון
  • שמן קנולה
  • מלח ופלפל
  • חוואייג'
  • בצל לבן, חתוך לרצועות
  • חצי חבילת דלעת, חתוכה לקוביות גסות
  • קופסה קטנה של רסק עגבניות
  • צרור עלי מנגולד, חתוכים גס
  • צרור עלי סלרי, חתוכים גס
  • כפית פפריקה
  • כפית מלח לימון
  • כפית סוכר
  • כוס סולת

אופן ההכנה:

1שמים את הג'ריש בקערה ומוסיפים מים עד שאפשר לראות אותם. מניחים בצד.

2מטגנים את הבשר תוך ערבוב עד שהוא נהיה אפור. מנמיכים את האש ומוסיפים מלח, פלפל וחוואייג'. מערבבים, טועמים ומכבים את האש.

3מזהיבים את הבצל בסיר ומוסיפים את הדלעת. מערבבים, מוסיפים את רסק העגבניות, 3-4 כוסות מים, מנגולד וסלרי. מערבבים ומוסיפים כפית מלח, כפית פלפל, כפית פפריקה, כפית מלח לימון וכפית סוכר. מערבבים, מכסים ומניחים להתבשל על אש קטנה.

4מכניסים לפה גרגר של ג'ריש. אם הוא פחות או יותר רך מוסיפים כוס סולת, לשים טוב טוב ויוצרים עיגולים קטנים.

5משטחים את העיגולים ביד טוב טוב, יוצרים מכל עיגול מעין קערה קטנה וממלאים בבשר (לא יותר מדי). סוגרים את הקובה לכדור.

6כשמסיימים מגבירים את האש עד שהמרק רותח ומבעבע, ואז זורקים לתוכו את הקובה. מכסים חצי סיר ומבשלים כ-20 דקות. אם הקובה צפים, המרק מוכן. עדיף לא לבשל יותר מדי, כי אז הם עלולים להתפרק.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il