אוכל
אוכל

בצלים ממולאים

מנה ביתית שעושה חשק להעמיד סיר ושירד כבר גשם אמיתי: בצלים ממולאים בבשר טחון, עגבניות שרי, צנוברים וקוסקוס, עם תחתיות ארטישוק וגרגירי חומוס. אפשר גם להכין בגרסה צמחונית - פשוט החליפו את הבשר בטופו

|מאסטר שף| פורסם11:08
בצלים ממולאים (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת
Rating:4.522reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 6 בצלים

למילוי:

  • כוס קוסקוס (או קינואה, לנמנעים מגלוטן)
  • 10 עגבניות שרי
  • חופן נענע טרייה קצוצה
  • חופן צנוברים קלויים
  • חצי ק"ג בשר טחון (או טופו, לצמחונים)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פפריקה
  • כורכום

לסיר:

  • שמן זית
  • כרישה, קצוצה
  • 4 שיני שום, פרוסות
  • מלח
  • פלפל לבן
  • כורכום
  • שורש פטרוזיליה, חתוך לקוביות קטנות
  • שורש סלרי, חתוך לקוביות קטנות
  • כוס חומוס מבושל
  • תחתיות ארטישוק, קצוצות לקוביות קטנות

לרוטב:

  • מיץ לימון מ-4 לימונים
  • כף סוכר
  • שליש כוס שמן זית
  • שלושת רבעי כוס מים רותחים

אופן ההכנה:

1מבשלים את הבצלים בסיר עם מים רותחים עד שהם מתרככים.

2מכינים את תערובת המילוי: מערבבים בקערה את הקוסקוס, עגבניות השרי, הנענע, הצנוברים והבשר הטחון ומתבלים במלח, פלפל, פפריקה מתוקה וכורכום.

3מקלפים את גלדי הבצל וממלאים בתערובת המילוי.

4מחממים בסיר רחב שמן זית ומוסיפים כרישה קצוצה ושום. מתבלים במלח, פלפל לבן וכורכום.

5מוסיפים את שורש הפטרוזיליה ושורש הסלרי ומערבבים. מוסיפים גם את החומוס ותחתיות הארטישוק.

6מערבבים את חומרי הרוטב היטב ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה וחצי.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il