אוכל
אוכל

פסטה חריפה עם לוקוס

רוטב עגבניות נשכני עם נתחי דג קונפי עדינים, וכל הטוב הזה על פסטה טרייה

|מאסטר שף| פורסם22:59
פסטה חריפה - עדי ויינברג (צילום: נתנאל ישראל, מתוך
צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
Rating:3.817reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לפסטה:

  • 200 גרם קמח דורום
  • 2 ביצים
  • 1 חלמון

לרוטב עגבניות:

  • 15 עגבניות שרי חצויות
  • 4 עגבניות מגי קלופות
  • 4 שיני שום
  • 2 ענפי תימין
  • מלח ים, פלפל שחור
  • 4 פלפלי צ'ילי (שרופים על האש של הכיריים)
  • 1 כף סוכר חום
  • חמאה 50 גרם
  • כף שמנת מתוקה

לקונפי דג:

  • 150 גרם לוקוס
  • שמן זית
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 5 פלפל עין הציפור

להגשה:

  • גבינת גרנה פדנו

אופן ההכנה:

1מסדרים גבעת קמח על משטח העבודה, עושים גומה בקמח ומניחים בה את הביצה. טורפים במזלג ומאחדים את הקמח. לשים 10 דקות עד שהבצק קפיצי.

2מרדדים במכונת פסטה על המצב הדק ביותר, מקפלים וחותכים לפסטה דקה. מבשלים במי מלח עם צ'ילי ובסוף הבישול מעבירים לרוטב.

3מלהיטים מחבת ומוסיפים שמן זית. צורבים את העגבניות, מוסיפים תימין, תבלינים ואת הצ'ילי השרוף. מערבבים ומוסיפים חמאה ומעט שמנת. מסננים במסננת ומגיעים למרקם של הרוטב ללא הירקות.

4קונפי: בסיר קטן ממלאים שמן זית עד חצי הגובה, מחממים, מוסיפים את השום והפלפל, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.

5ממליחים את הדג במלח שולחן, מדליקים את האש שוב ומכניסים את הדג. כשצבעו הופך ללבן – מוציאים מהשמן ומסננים.

6מסדרים בצלחת ערימה של צ'ילי שרוף, מעליו את הפסטה ובין לבין חתיכות של לוקוס קונפי. מעל מגרדים גרנה פדנו.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

תגיות:מאסטר שף
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il