אוכל
אוכל

חגיגה של בשר

מנה שהיא שלוש מנות: סיגר שקדי עגל עם עשבי תיבול בקרם חצילים, עצמות מוח ממולאות בכבד אווז ומוח עצם ופלפל חריף עוטף בשר אנטרקוט כבש

|מאסטר שף| פורסם19:10
שקדי עגל עם קרם חציל ומח עצם ממולא בקרם כבד אווז ופניני צ'ילי (תמונת AVI: mako)
Rating:415reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לרוטב:

  • בקבוק יין אדום
  • מקל קינמון
  • אשכול ענבים
  • 3 כפות דבש

לסיגר שקדי עגל:

  • 2 חצילים בינוניים
  • שן שום
  • מעט צ'ילי
  • חצי כוס שמן
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • 150 גרם שקדי עגל טרי
  • 5 עלי סיגר
  • שמן, לטיגון

לעצמות המוח הממולאות:

  • 4 עצמות מח
  • 200 גרם כבד אווז
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • מעט פלפל צ'ילי טרי, קצוץ
  • שן שום

לפלפל הממולא אנטרקוט כבש:

  • 250 גרם אנטרקוט כבש מיושן
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כפות לימון כבוש (עם הנוזל שלו)
  • קליפה מגוררת מתפוז או קלמנטינה
  • שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • 3 פלפל חריף, או פלפל שושקה (אדום גדול ולא חריף)

אופן ההכנה:

1שמים את היין בסיר קטן. מוסיפים מקל קינמון, ענבים ודבש ומצמצמים עד שמתקבלת רבע כמות מהמקור.

2סיגר שקדי עגל: שורפים את החצילים בתנור עד לריכוך, מקלפים ושמים במסננת, כדי להיפטר מהנוזלים. טוחנים את בשר החצילים במעבד מזון עם שום, צ'ילי, שמן, מלח ופלפל, עד לקבלת קרם אחיד.

3מטגנים את שקדי העגל מטגנים כדקה בלבד, ומתבלים במלח, מעט כוסברה ופלפל צ'ילי.

ממלאים את עלי הסיגר בתערובת שקדי העגל, מגלגלים וסוגרים עם קמח שמעורבב עם מעט מים. מעבירים למקרר עד הטיגון. לקראת ההגשה מטגנים בשמן עמוק.

4מח עצם ממולא: שורפים את העצמות בתנור כ-10 דקות ב-200 מעלות. מוציאים את תכולת העצמות לקערה ומחזירים את העצמות לתנור.

5מטגנים את כבד האווז יחד עם מח העצם (ללא שמן), מוסיפים מעט מלח ופלפל וקצת פלפל צ'ילי טרי ומורידים מהאש. מוסיפים שן שום, טוחנים למסה אחידה ונותנים לה להתקרר לטמפרטורת החדר. מעבירים לשקית זילוף.

6לפלפלים במילוי בשר: פורסים את הבשר לרצועות דקיקות מאוד ושמים בקערה. יוצקים עליו את הבלסמי, הלימון הכבוש, גרידת התפוז, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מעבירים למקרר לשעה, עד לכבישה ואיחוד של כל הטעמים.

7קולים את הפלפלים החריפים בתנור, מקלפים וממלאים בבשר.

8הרכבת המנה: ממלאים כוס מרטיני או כוס שוט בקרם חצילים, ומניחים בפנים סיגר. את עצמות המוח מגישים עם כפית קטנה, ואפשר גם לפזר סוכר חום ולשרוף בברנר. לידו מניחים את הפלפל הממולא, ועל הכל שופכים רוטב יין מצומצם.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il