
אושפלאוזה כבר שנים שהמנה הבוכרית הנהדרת הזו מזוהה עם שמו של אהרוני, ולא סתם. השף שהביא את תבשיל הבשר, האורז והירקות לדרגת סלב עושה את זה שוב, וכן, הוא מרשה לכם להחליף את הכבש בעוף![]() צילום: שי נייבורג, יח"צ |
המצרכים :
אופן ההכנה:1מחממים את השמן בסיר גדול. מטגנים את הבצל עם כף כמון, מלח ופלפל כ-5 דקות. 2מוציאים את הבצל המטוגן מהסיר ומוסיפים את קוביות הבשר. ממליחים ומפלפלים ומטגנים עד להשחמה. 3מחזירים את הבצל לסיר, מוסיפים כ-2 כוסות מים רותחים, מלח ופלפל, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי-שעתיים, עד שהבשר רך. אם משתמשים בעוף לא מוסיפים מים אלא רק את הבצל, מערבבים, ומוסיפים את כל שאר הדברים כמתואר. 4מוסיפים לסיר את רצועות הגזר, הצימוקים, המשמשים היבשים ועוד קצת גרגירי כמון. לבסוף מפזרים מעל את האורז בשכבה אחידה. ממליחים ומפלפלים. 5מוסיפים לסיר מים עד גובה 2 ס"מ מעל פני האורז. מביאים לרתיחה חזקה ומבשלים כ-10 דקות, עד שהמים נספגים ויורדים בכ-3-4 ס"מ מתחת לפני האורז (מהשלב הזה האורז מתבשל על אדים בעיקר). 6מחדירים ידית עץ עד תחתית הסיר בכמה מקומות, כך שייווצרו באורז שקעים עמוקים. השקעים ישמשו כמעין "ארובות" שדרכן יעלו אדים מהתבשיל. מכסים היטב ומבשלים על להבה נמוכה שעה. 7מוציאים את תכולת הסיר ומסדרים על צלחת הגשה בשכבות לפי סדר ההוצאה: אורז, ועליו גזר, צימוקים ומשמשים ולבסוף הבשר. זורים מעל את גרגירי הרימון ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |