אוכל
אוכל

מעורב ירושלמי

מעורב ירושלמי עם פרגיות, כבד, טחול ולבבות עוף, שמוגש עם עם סלט עגבניות חריף וטוב וחומוס שנטחן במקום ומתובל כמו שצריך. בשביל מנות כאלו שווה לפתח רעב

|מאסטר שף| פורסם10:33
בן אביעד – מעורב ירושלמי וחומוס  (תמונת AVI: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת)
תמונת AVI: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת
Rating:4.511reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

למעורב ירושלמי:

  • 150 גרם כבד עוף, חתוך גס
  • 100 גרם טחול עוף
  • 100 גרם לבבות עוף
  • 200 גרם פרגית, חתוכה לרצועות דקות
  • 3 כפות שמן זית
  • חצי כפית כמון
  • פלפל שחור
  • מלח
  • חצי כפית כורכום
  • רבע צרור פטרוזיליה, קצוץ דק

לסלט:

  • 3-4 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות
  • חופן עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח
  • 2-3 שיני שום קצוצות
  • 1/2 פלפל חריף קצוץ דק
  • חופן גבעולי כוסברה, קצוצים גס
  • 2-3 כפות שמן זית

לחומוס:

  • 500 גרם חומוס מבושל (אפשר להשתמש בקפוא ומופשר)
  • 200 גרם טחינה גולמית
  • כוס מים
  • מיץ מלימון גדול
  • מלח וכמון טחון, לפי הטעם

אופן ההכנה:

1להכנת החומוס: טוחנים במעבד מזון את גרגרי החומוס לקבלת ממרח. מוסיפים טחינה, מים ולימון, ממשיכים בפעולת הטחינה עד שהתקבל ממרח אחיד. מתבלים במלח וכמון לפי הטעם.

2לסלט: מערבבים את כל מרכיבי הסלט ומתבלים לפי הטעם במלח, לימון שמן זית ופלפל חריף קצוץ.3. למעורב: מחממים את השמן במחבת רחבה. מוסיפים את כל חלקי העוף ומטגנים על להבה גבוהה אגב ערבוב 4-5 דקות, עד שהתבשלו לחלוטין והשחימו מעט. מוסיפים את התבלינים והפטרוזיליה, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

4מורחים את החומוס על הצלחת, שמים את הסלט ומעליו המעורב, מגישים ובתאבון!

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il